Sint Jozefweg 64 B
5953JK
REUVER
tel. 077-4742885

Na een zeer goede start en een verdiende 2-0 voorsprong zijn er helaas toch weer punten gemorst tegen Roggel, het missen van teveel kansen kost opnieuw onnodig punten waardoor de aansluiting met de kopploegen net niet is gelukt.

Onder zeer moeilijke omstandigheden met regen, veel wind en een zwaar veld was de opdracht voor Reuver deze middag voor het inhaalduel duidelijk. Er moest gewonnen worden voor goede kansen in de periode en aansluiting met de topploegen. Bovendien zou de volle winst betekenen dat definitief afstand wordt gemaakt met de onderkant van de ranglijst. Ondanks het slechte weer was er toch volop belangstelling voor dit duel.

Trainer Jan Trienekens had zijn team het veld ingestuurd met de opdracht snel duidelijk te maken wie er de baas is in Reuver. Als in de eerste minuut Roggel denkt simpel uit te verdedigen en een verdediger staat te slapen is het Jelco Franssen die met een enorme sprint er met de bal vandoor gaat en met een klein tikje de doelman kansloos laat, 50 seconden gespeeld 1-0 voor Reuver dat heet goed beginnen.

Met veel druk op het Roggelse doel probeert Reuver daarna de score uit te bouwen en die kansen zijn er zeker. Een schot van Ivo Sillen wordt gekraakt waarna Tim Lensen van afstand net naast het doel mikt. Een poging van Bodhi Reiter wordt gekraakt en tot corner verwerkt.  Na 12 minuten is het opnieuw Jelco die met een lange sprint te laat besluit tot schieten daardoor de doelman nog redding kan brengen, een heel grote kans op verdubbeling van de score is dan gemist. Vijf minuten later komt na goed combinatie voetbal Bodhi tot een doorbraak, In het strafschop gebied gaat hij onderuit, strafschop.

Bart van Buggenum gaat achter de bal staan en met een geplaatst schot in de linker benedenhoek is het dik verdiend 2-0 voor Reuver.

Halverwege de eerste helft veranderd dan het spelbeeld totaal. Opeens is het middenveld aan het zwemmen en met veel lange ballen gaat het spel op en neer. Een eerste schot van Roggel na 22 minuten voetbal verwerkt Jordy Vosbeek tot corner maar het is dan duidelijk dat de gasten zich niet neerleggen bij de achterstand. Na 25 minuten is het raak. Uit een rommelige situatie na een corner is de organisatie zoek en een droog schot laat Jordy kansloos 2-1.

Het laatste kwartier van de eerste helft blijft het spel op en neer gaan met kansen voor beide doelen. Ruud en Bodhi hadden kansen maar de grootste was voor Roggel als in de 36e minuut grote paniek voor het doel ontstaat. Wonder boven wonder gaat de bal er niet in en blijft het 2-1.

In de 42e minuut is het dan echter toch gelijk. Net als bij de eerste tegentreffer weer een rommelige situatie. Roggel claimt een strafschop maar als het spel doorgaat volgt een schot van 25 meter strak in de linker bovenhoek. Jordy is volstrekt kansloos bij dit prachtige doelpunt 2-2.

Na rust start Reuver weer met verse energie en gedurende 20 minuten is het alleen Reuver dat in de aanval is. Kansen kunnen dan ook niet uitblijven. Na goed doorkoppen van Ivo komt Jelco net niet tot een kans en een corner van Erkan Yazici draait prachtig direct in het doel waar hij van de lijn wordt gekopt door de man bij de tweede paal. Len Nooyen die na een uur spelen in het veld is gekomen weet zich even later vrij te spelen en op te rukken hij overziet de vrijstaande Ivo Sillen en zijn eigen poging gaat helaas mis. Erkan heeft daarna twee geweldige momenten. Eerst is het een voorzet van de sterk spelende Tim Lensen die Erkan inschiet. De doelman is geklopt maar een verdediger brengt redding. Een minuut later opnieuw Erkan nu een vrije trap, de doelman tikt de bal ui de hoek maar valt voor de voeten van Younes Afazzaz die de bal op de paal mikt, een kunststukje maar in de netten was toch beter geweest.

Na zoveel gemiste kansen is voelbaar dat de energie begint op te geraken en al doet iedereen er nog alles aan het geloof in de volle winst neemt ook beetje bij beetje af. Met enkele wissels probeert de trainer er nog nieuwe energie in te brengen maar behalve enkele leuke aanvallen die niet meer in kansen resulteren komt de ploeg niet. Naast de invallers Len Nooyen en Sem Theunissen kwam er ook nog een debutant binnen de lijnen. Mounir Onounou sinds de winterstop volop aan het meetrainen maakt zijn eerste minuten en kon ook nog twee keer gevaar stichten in de Roggelse defensie.

Al met al was het een spannende wedstrijd waarin de omstandigheden best wel een belangrijke rol hebben gespeeld. De kansen op de volle winst waren er zeer zeker gezien de 2-0 voorsprong en de grote kansen vooral in de tweede helft. Toen was Reuver ook heer en meester maar helaas lukte het niet om de bal nog een keer in het net te krijgen.

Volgende week een heel belangrijke ronde gezien het heel spannende programma. Reuver gaat dan naar Oranje Blauw in Posterholt. Terwijl de nummer 2 tot en met 5 ook onderling spelen.

01’         Jelco Franssen                1-0
17’         Bart van Buggenum      2-0  (penalty)
25’                                                     2-1
42’                                                     2-2