Sint Jozefweg 64 B
5953JK
REUVER
tel. 077-4742885

Met een dik verdiende 3-1 overwinning op DES Swalmen heeft Reuver het uitduel op eigen veld mogen inhalen. De gasten die voor een keer thuis mochten spelen in Reuver hadden niet veel in de melk te blokkelen tegen een gedreven Reuverse ploeg. Dat het in de tweede helft toch nog een tijdje spannend was kwam vooral door het slordig omgaan met de vele kansen maar uiteindelijk kon het krachtsverschil toch in doelpunten uitgedrukt worden waardoor de punten meegingen of nee, toch in Reuver bleven,  of….  Hoe dan ook Reuver gewonnen en dat was zeer verdiend.

Vanaf de aftrap speelde de Reuverse ploeg goed georganiseerd vanuit de verdediging en met soms prima combinatievoetbal kon de tegenstander flink worden teruggedrongen. Over links wisten Tim Lensen en Mitchel Ravensberg geregeld Erkan Yazici en Ivo Sillen te bereiken en op de andere kant waren het Sam van Deur en Bart van Buggenum die Jelco Franssen en Younes Afazzaz regelmatig in stelling brachten.

Na 6 minuten de eerste kansrijke aanval als Jelco over schiet en twee minuten later een mooie aanval van Tim en Erkan die ten onrechte voor buitenspel wordt terug gefloten. Weer een minuut later heeft Ruud Zegers een grote kans maar hij heeft even teveel tijd nodig. Uit de rebound ook een eerste kans voor Swalmen maar Jordy Vosbeek weet redding te brengen. Het gaat in de openingsfase door met kansen missen. In de 11e minuut al de vierde grote kans. Nu schiet Erkan na sterk aanvallen van Tim in en weet de sterke doelman van Swalmen redding te brengen, de rebound voor Jelco gaat de mist in als de bal een sprongetje maakt waardoor het schot richting De Vlieger gaat.

Reuver blijft in het vervolg sterk op de aanval spelen en komt verdedigend nooit in de problemen al is het natuurlijk altijd wel opletten voor een counter. Als na 30 minuten Ruud in het strafschopgebied in de rug wordt gelopen volgt er een strafschop. Younes Afazzaz gaat achter de bal staan Maar zijn laag ingeschoten bal wordt corner verwerkt door de doelman. De volgende corner levert niets op en in de tegenaanval volgt ook nog eens de tweede kans van Swalmen.

Kort voor rust volgt dan uiteindelijk toch de dik verdiende voorsprong. Na een afgeslagen aanval gaat het in de opbouw bij Swalmen mis. Plotseling balverlies en Younes is er als de kippen bij om met een perfecte lob de ver uit zijn doel staande doelman te verrassen. De 10 minuten eerder gemiste strafschop heeft zo een mooi herstel gekregen en Reuver gaat met een kleine voorsprong naar de thee.

Na rust komt Bodhi Reiter op de positie van Ruud te spelen en die neemt op zijn beurt de plaats in van Jelco die in de kleedkamer is achtergebleven. De aanpassingen maken dat de aanval zo mogelijk met nog meer variatie kan worden uitgevoerd. Steeds weer komt de Swalmen verdediging onder druk en het combinatiespel is bij vlagen heel goed te noemen. Het blijft echter lang 1-0 waardoor er toch een bepaalde spanning is want kansen missen kan zomaar eens duur zijn. Na 63 minuten komt dan eindelijk de bevrijdende 2-0. Een corner wordt afgeslagen maar de bal komt voor de vrijstaande Younes Afazzaz die zich niet bedenkt en direct uithaalt met een schot in de verre hoek. De doelman is kansloos waardoor de score is verdubbeld. Mooi ook voor Younes die na zijn gemiste strafschop nu zelfs twee keer doel heeft getroffen.

Vanaf de aftrap heeft vervolgens Swalmen een kans maar Jordy is bij de les en wil graag eens de nul houden. Met de moed der wanhoop probeert Swalmen vervolgens nog iets te forceren met als gevolg dat de ruimte tussen de linies steeds groter wordt maar ook in deze fase blijven de meest kansrijke aanvallen voor Reuver. Toch wordt het een kwartier voor tijd weer even spannend als uit een aanvankelijk gevaarloze aanval even de dekking verzuimd wordt, vrij voor doel krijgt Swalmen zo een niet te missen kans 2-1.  Lang komt de spanning echter niet terug want drie minuten later is de marge weer twee als Sam van Deur een mooie steekpas speelt op Bodhi Reiter, die zet voor en Erkan Yazici heeft de hoek voor het uitzoeken 3-1.

In de slotfase is het open huis bij Swalmen en zo krijgen Ruud, Bohdi en de jonge invallers Len Nooyen en Sem Theunissen nog kansen om te scoren. Maar doelpunten vallen dan niet meer waardoor met 3-1 Swalmen nog heel tevreden mag zijn.

Nog een wedstrijd tot de winterstop, Als het weer meewerkt dan staat zondag 10 december de topper thuis tegen nummer twee Haelen op het programma.

42 min  Younes Afazzaz                 0 – 1
63 min  Younes Afazzaz                0 – 2
76 min                                              1 – 2
79 min  Erkan Yazici                       1 – 3