Sint Jozefweg 64 B
5953JK
REUVER
tel. 077-4742885

De start van de nieuwe competitie had niet beter kunnen zijn. In een wedstrijd met voetballend prima niveau creëerde Reuver volop kansen en won uiteindelijk dik verdiend met 4-1 van DFO dat zelf zeker ook niet slecht speelde maar bij vlagen totaal zoek werd gespeeld. De uitslag is niet eens geflatteerd want in dit duel met vele hoogtepunten had de score ook zomaar eens nog hoger uit kunnen vallen.

Voor de jonge ploeg van vv Reuver was de spanning vooraf zeker groot en ook voor de nieuwe trainer Jan Trienekens was het belangrijk om een goede start van het nieuwe seizoen te hebben nadat het bekertoernooi toch vooral als voorbereiding was gebruikt. Onder prima weersomstandigheden en met 150 toeschouwers langs de lijn waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende voetbaldag.

Direct probeert Reuver de baas te zijn op eigen veld en dit resulteerde ook in het eerste gevaar voor het doel van DFO. Al na 6 minuten zorgde een uitval via Gijs Smeets en Jelco Franssen voor de eerste kans en 5 minuten later was het opnieuw Jelco die gevaar stichtte voor het DFO doel. Plotseling echter via een counter op randje buitenspel komen de gasten tegen de verhouding in op 0-1 Als er geen vlag omhoog gaat heeft Tim Beek geen moeite om Juul Verstappen kansloos te laten.
Reuver toont vervolgens karakter door gewoon door te gaan met waarmee ze bezig waren, de verdediging van DFO wordt opnieuw zwaar op de proef gesteld en Gijs mist enkele minuten na de 0-1 al een grote kans op de gelijkmaker. In de 28e minuut is het dan eindelijk raak. Buiten het strafschopgebied komt Eren Kocatas is schietpositie en die bedenkt zich niet lang en haalt uit. De bal verdwijnt onhoudbaar voor de doelman in de rechter benedenhoek 1-1. Voor Eren die zelf na afloop aangaf zich niet meer te herinneren wanneer hij voor het laatst (in Turkije) scoorde een geweldige binnenkomer in het Reuverse team.
Ook in het vervolg van de eerste helft veranderd het spelbeeld niet DFO probeert met countervoetbal gevaarlijk te zijn en Reuver blijft druk zetten met geregeld spannende situaties voor het gastendoel. Net voor Rust moest Jelco eigenlijk wel de voorsprong op het scorebord brengen maar na prachtig werk van Gijs die Jelco optimaal bediend wordt de kans van dichtbij helaas gemist waardoor we met 1-1 gaan rusten.

Na rust pakt Reuver direct de draad weer op en al na twee minuten scoort Bart van Buggenum, dit keer echter wel een vlag voor buitenspel en ook hier was het publiek langs de lijn er zeker van, deze had moeten tellen. Het is even later toch uitstel van executie. De kansen blijven komen en na 55 minuten zet Gijs Smeets eindelijk de dik verdiende 2-1 op het scorebord.
DFO moet nu wel komen en vervolgens is er ook een fase van ongeveer 10 minuten waarin de druk u komt van de gasten maar enkele benauwde situaties in de verdediging leveren geen schade op. Pas in de 68e minuut als Ruud Zegers, Ivo Sillen en Ayoub Farissi in de ploeg zijn gekomen komt er weer eerste gevaar van Reuverse zijde. Op een mooie paas van Ivo krijgt Ruud de bal net niet tussen de palen. Met de invallers heeft de ploeg weer de energie om ook de slotfase sterk te blijven spelen. In de 75e minuut Mist Bart van Buggenum die een prachtige aanval net niet weet af te ronden maar drie minuten later is het wel raak. Ruud Zegers scoort de 3-1 en kan een minuut later zelfs ook de 4-1 inschieten maar dat lukt helaas niet.
De gasten proberen wel alles en het moet gezegd ze blijven vechten voor een beter resultaat. Ivo Sillen krijgt in de 86e minuut nog een prima kans om te scoren maar zijn inzet mist net het doel en in de 88e minuut krijgt DFO een strafschop die voor een spannende slotfase zou kunnen zorgen. Echter Juul Verstappen toont zich een echte strafschoppen specialist. In de beker stopte hij al een strafschop en nu lukt het hem weer om de toch niet slecht genomen strafschop klemvast te stoppen. De vijf minuten extra tijd is geen gevaar meer voor Reuver en in de 92e minuut komt zelfs de 4-1 op het scorebord als een scherpe corner van Ayoub door Bart prachtig in het doel wordt gekopt.
Een perfect begin van de competitie en veel enthousiasme bij spelers en publiek die genoten hebben van goed voetbal. Uitblinkers aan Reuverse zijde Eren Kocatas en Erkan Yazisi die zo goed als geen duel verloren, en aanvoerder Bart van Buggenum die met Sam van Deur het middenveld beheersten.

Vooraf aan de wedstrijd heeft de complete selectie oud voorzitter Huub Tilmanns heel veel sterkte gewenst in de zware tijd die komen gaat nadat hij te horen heeft gekregen dat hij is uitbehandeld. Emotionele momenten voor Huub en iedereen die dicht bij hem staat. Onder applaus van de tegenstanders en het publiek waren het mooie momenten voor Huub die nog volop heeft nagenoten van de prachtige overwinning.

Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier voor de fotos van de wedstrijd klik HIER