• VV Kessel - VV Reuver

Afgelopen zaterdag moesten we op bezoek bij onze buur Kessel.
    Opnieuw was het op de zaterdag prachtig weer om te voetballen en het hoofdveld van Kessel lag erbij als een biljartlaken.
    Reuver begon direct sterk door Kessel vast te zetten en na 3 minuten was het al raak toen Frank Selen na een prima combinatie met Ruud Lemmen de bal van 25 meter snoeihard in de kruising wist te knallen.
    Reuver ging door met het mooie combinatievoetbal wat in de eerste 20 minuten 10 dikke kansen opleverde.
    Kessel kwam niet in het stuk voor en schoot in de 1e helft welgeteld een keer op het doel van Maikel Ottenheim, die verder een rustige zaterdag had.
    Na 30 minuten was het Eric Mackenschins die met een schitterende lob van 25 meter voor de 0-2 tekende en dit was tevens de ruststand.
    Na de rust hetzelfde spelbeeld Reuver in de aanval en Kessel kwam zelden over de middenlijn.
    Maar nu ook weer hetzelfde probleem als de laatste weken, de makkelijkste kansen gaan er simpelweg niet in.
    Bij een spaarzame counter van Kessel dacht de spits laat ik maar eens op doel schieten en jawel hoor de bal vloog buiten bereik van Maikel in de benedenhoek.
    Hierna stroopte Reuver de mouwen nog eens op en werd er een tandje bijgeschakeld, en dit keer kon Kessel het niet meer volgen.
    Na een splijtende steekbal vanuit het middenveld kon Nicky Dorssers ongehinderd op de keeper afgaan en de bal beheerst in de hoek schuiven wat de 1-3 betekende in de 60e minuut.
    In de 63e minuut was het Eric Mackenschins die na een combinatie met Ruud Lemmen voor de 1-4 eindstand zorgde.
    Op een prachtig veld speelde Reuver de beste wedstrijd van dit seizoen en kreeg zelfs na de wedstrijd van de tegenstander complimenten over het mooie en verzorgde spel wat er de hele wedstrijd werd gespeeld.
    Een terugkomend probleem elke wedstrijd is de hoeveelheid kansen die er worden gemist. Vandaag werden er 26 kansen genoteerd waar er slechts 4 van werden benut.
    De komende wedstrijden komen we de medekoplopers tegen, en als de kansen dan worden benut zal het nog een stuk makkelijker voetballen zijn voor de Reuverse veteranen.

Verslag Leon v/d Winkel