• Veteranen Reuver boeken zwaarbevochte zege op FCV

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen het FCV op het programma en Reuver had wat goed te maken na de slechte wedstrijd van de vorige week. Van FCV wisten we al dat dit een goed voetballende ploeg was en dat hebben we ook gemerkt gedurende de wedstrijd.

Beide ploegen lieten al gelijk vanaf het begin zien over veel voetballend vermogen te beschikken en er werd snel en lustig op los gecombineerd. Na 5 minuten was het Patrick die met een schitterende pass Dennis bereikte,die nam hem vervolgens met de hak mee liep nog een paar meter richting het doel om hem vervolgens buiten bereik van de keeper in de rechterbenedenhoek te schieten. Het duel bleef op en neer het gaan en aan beide zijden waren er verschillende doelkansen die door beide keepers echter goed werden gepareerd. Na een afgeslagen aanval van FCV was het Reuver dat snel omsckakelde en de bal bij Dennis kreeg,die stuurde Nicky diep en met een bekeken lobje zorgde hij via de binnenkant van de paal voor de 2-0 voorsprong.

FCV bleef aanvallen en verder dan wat afstandschoten en een buitenspeldoelpunt kwamen ze echter niet. Reuver voerde de druk op en ging eerder druk zetten en dat resulteerde in balverlies bij de opbouw van FCV, en na een slechte pass was het Roy die met een venijnige pass door het hart van de verdediging Dennis vrij voor de keeper zette en die maakte geen fout en scoorde opnieuw met zijn chocoladebeen. Enkele minuten later weer een mooie aanval van Reuver en via enkele schijven kwam de bal op links bij Roy terecht en die zorgde opnieuw met een afgemeten voorzet dat Dennis zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten en voor de 4-0 kon zorgen. In tegenstelling van wat de stand deed vemoeden bleef FCV goed meespelen en kreeg net voor de rust loon naar werken. Een vrije trap werd vanaf de zijkant voor het doel gedraaid en bij de 2e paal kon de mee opgekomen laatste man ongehinderd en onhoudbaar voor Maikel raak koppen.

Zodoende gingen we rusten met een 4-1 voorsprong maar na rust ver anderde het spelbeeld en was het FCV die Reuver geregeld vastzette op de eigen helft. Tot uitgespeelde kansen kwam het niet en Reuver kon er aanvallend niet al te veel tegen over stellen, behoudens een paar afstandsschoten. Het tempo lag echter verschrikkelijk hoog voor een veteranenpot zodat bij verschillende spelers het pijpje leeg begon te raken.

Nadat FCV 2 dikke kansen had gemist kwam Reuver er ook steeds gevaarlijker uit en miste het door te gejaagd schieten of doordat men het vizier te slecht had staan ook enkel riante mogelijkheden. Enkele minuten voor tijd was het FCV die met een snelle aanval de spits diep stuurde en die kon ondanks dat hij door 2 spelers werd gehinderd alsnog voor de verdiende 4-2 zorgen. Dit was een lekkere zege voor ons maar over de hele wedstrijd genomen was FCV zeker niet de mindere van ons,en het blijkt wel weer dat tot nu de de ploegen in deze klasse elkaar niet al te veel ontlopen.
    Na afloop konden we in de kantine voor de eerste keer genieten van de lekkere snacks van de nieuwe frikandellensponsor (Kai Schouten).

De volgende week is er geen speelronde bij de veteranen, dus kunnen we over 2 weken weer aan de bak met een thuiswedstrijd tegen de Venlose Boys.

Klik hier voor de foto's!