• Tussen de seizoenen

(Foto) De onderhoudscommissie zit samen om het sportpark weer op en top te krijgen voor het nieuwe seizoen.

De laatste competitie wedstrijden zijn gespeeld, de vrijwilligers zijn bedankt bij een gezellige barbecue,  het Reuvers Treffen was een succes, de jubilarissen zijn gehuldigd, kortom het seizoen 21/22 zit er op.  De velden krijgen nu tijd voor herstel en de voetballers en andere leden gaan hopelijk genieten van een welverdiende vakantie voordat ergens in Augustus de club langzaam weer tot leven komt met de eerste trainingen, de oefenwedstrijden en dan in september is het nieuwe seizoen 22/23 weer volop van start gegaan.

Is er dan momenteel helemaal niets te doen op het sportpark? Nou nee, je zou het misschien denken maar tussen de seizoenen is er voor de harde werkers van onze vereniging nog volop werk aan de winkel.

De diverse commissies die vv Reuver rijk is moeten juist nu veel werk verzetten. Zo zijn de mensen van de technische commissies druk doende om de organisatie voor 22/23 in te richten. Spelers die van team wisselen door leeftijd en/of prestatie of gewoon omdat ze aangeven een stapje terug te doen. Wie worden de trainers en leiders van de teams en zijn we overal goed ingedeeld. Heel veel werk kortom waarvoor we de technische commissie heel hard nodig hebben.

De onderhoudscommissie kan ook juist nu niet stilzitten. Het sportpark opknappen gaat het best als er niet gevoetbald wordt. Het aantal klusjes is altijd groter dan je denkt. Of het nu gaat om de velden, het terras, de verlichting, de kleedruimtes, of de afrastering en de reclameborden juist in deze tijd is deze groep flink aan het klussen om het volgend seizoen weer op een prachtig complex onze sport te kunnen uitoefenen en van de faciliteiten gebruik kunnen maken.

De kantine commissie en evenementen commissie zal ook de tijd gebruiken om een agenda op te zetten voor het nieuwe seizoen. Gaan we eindelijk weer een normaal voetbalseizoen krijgen waarin plannen uit kunnen komen. Hoe krijgen we de bezetting rond in de kantine en de keuken. Hoe gaan we meer leuke dagen organiseren naast het voetbal, maar ook juist voetbal toernooien zoals het Reuvers Treffen maar ook jeugd toernooien misschien. In elk geval willen we als vereniging meer activiteiten op de agenda zetten en hiervoor moet goed geluisterd worden naar de leden, waar doen we jong en oud een plezier mee, en hoe kunnen we wellicht ook ouders, partners of andere familie meer een beleving geven op het sportpark van vv Reuver.

Het zijn maar een paar voorbeelden van commissies die juist tussen de seizoenen ook actief zijn en veelal doen zij hun werk achter de schermen en proberen zij het voor iedereen goed te doen. Het zou prachtig zijn als we daar als leden van de vv Reuver rekening mee houden.  Het is altijd lastig om voor iedereen goed te doen, maar die intentie hebben de harde werkers van onze vereniging zeker.

Laten we vooral proberen om samen onze vereniging naar volgende successen te helpen en dan bedoel ik niet alleen sportief succes, al is dat een primair doel. Fijne eenheid binnen de teams, elkaar ondersteunen, prettige omgang met elkaar, elkaar helpen en respecteren en zo een eenheid vormen die ons allemaal veel plezier oplevert.

Kun je ergens bij een van de commissies helpen dan wordt je zeker met open armen ontvangen. Kijk maar eens op de website waar je de commissie leden vind die je kunt benaderen. Vele handen maken licht werk en vaak is het slechts een kleine moeite om een grote meerwaarde te zijn.

Ik wens iedereen een heel fijne zomervakantie, ver weg of dicht bij huis hoop ik dat iedereen een geweldige tijd heeft en straks vol energie gaan we weer beginnen aan een nieuw voetbalseizoen waarin ik samen met  jullie hoop de nodige successen te vieren.

Dieter van Gortel
    Voorzitter VV Reuver