• SVC 2000 - Reuver

SVC 2000 Vet –Reuver Vet Uitslag 2-4

Vandaag moesten we onder een warm zonnetje aantreden in Roermond tegen SVC 2000, waar we nog niet tegen hadden gespeeld.

Toen we het veld opliepen schrokken de meeste spelers zich kapot over de belabberde toestand van het veld, namelijk hobbelig, veel gaten erin en keihard. Op zo'n slecht veld hadden de meesten al lang niet meer gespeeld. Normaal willen we altijd het balletje laten lopen maar op deze akker kon dat bijna niet. Evengoed schoten we als een komeet uit de startblokken en nadat Frank na 30 seconden al bijna scoorde was het na 5 minuten wel raak Tom werd diep gestuurd en kreeg de bal nog net voor de achterlijn te pakken en uit zijn voorzet kon Dennis met een mooie intikker bij de eerste paal voor de 1-0 zorgen. Na 10 minuten was het opnieuw Dennis die vanaf de 16 meter uithaalde en zodoende met een geplaatst schot voor de snelle 2-0 kon zorgen. Opnieuw 5 minuten later bleef de bal na een ogenschijnlijk afgeslagen aanval op 11 meter van het doel liggen in de buurt van Tom, die bedacht zich geen moment en vuurde een granaat af die buiten bereik van de keeper in de kruising plofte.

SVC 2000 kwam er af en toe uit en maar werd niet echt gevaarlijk, maar na balverlies op onze eigen helft was het de spits die in balbezit kwam en met een gekruld schot vanaf de 16 meter Bart kansloos liet en voor de 3-1 zorgde. Daarna kregen we nog 2 dotten van kansen maar die werden door Dennis en Eddy beide op de paal geschoten of gekopt. Bij SVC begon de irritatie toe te nemen en dat was te merken aan hun commentaar. Na de rust gingen we op jacht naar de 4-1 maar Tom faalde oog in oog met de keeper omdat hij het te mooi wou doen. SVC kwam wat meer op onze helft wat resulteerde in enkel afstandsschoten maar die werden door Bart onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later was het toch raak voor SVC, een afstandsschot werd van richting veranderd en verdween via de binnenkant van de paal en buiten bereik van Bart in het doel. En zo stond het ineens nog maar 3-2 en leek het weer even spannend te worden, maar in de eerstvolgende aanval was het Dennis die met een mooie steekpas Tom vrij voor het doel zette en die knalde hard in de verre benedenhoek binnen en tekende voor de 4-2 voorsprong. Hierna misten Nicky nog 2 dotten van kansen vrij voor de keeper en werden we nonchalant in de afwerking. Bij de tegenstander liepen de gemoederen hoog op en na een opmerking van een speler aan het adres van de aanvoerder reageerde die met kom op man dan sla ik je recht voor je BAKKES aan. Door tussenkomst van enkele eigen SVC spelers werd erger voorkomen en ging de wedstrijd op dit knollenveld uit als de bekende nachtkaars.

Een verdiende overwinning die alleen gezien de kansen hoger had moeten uitvallen.

Volgende week thuis tegen Maasgouw waar we uit een benauwde 2-3 overwinning wegsleepten tegen een goed voetballende ploeg, dus we zijn gewaarschuwd.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te vinden