• SVB Blerick maatje te groot voor goed spelend Reuver

Derde klasser SVB Blerick was in de tweede bekerwedstrijd een maatje te groot voor de hoofdmacht van VV Reuver. De uitslag 4-1 viel wel wat groot uit maar thuisclub was zeker de terechte winnaar in een zeker bij vlagen toch wel goede wedstrijd waarin ook Reuver liet zien goed te kunnen voetballen.

Kort na het begin van de wedstrijd was er onrust aan de zijlijn omdat oud voorzitter Huub Tilmanns onwel werd. Een ambulance moest over het veld om hulp te verlenen en dus lag de wedstrijd een klein kwartier stil. Na de verleende zorg en het verplaatsen van de ambulance door onze voorzitter kon de wedstrijd hervat worden. Het bleek toen al 1-0 te staan maar die goal heeft niet iedereen gezien in het tumult. Met Huub gaat het volgens laatste berichten overigens weer iets beter, we wensen hem heel veel beterschap toe en hopen hem weer snel langs de lijn terug te zien.
    Vervolgens is het wedstrijdbeeld in de eerste helft zo dat Blerick domineert maar dat Reuver zeker ook tegengas geeft waar het kan. Twee grote kansen voor Reuver op de gelijkmaker worden onschadelijk gemaakt door de doelman en zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. Een snelle uitval en mooi combinatiespel resulteert in de 2-0 waar in de eerste helft niet meer aan veranderd.

Na rust probeert Reuver alles om de spanning terug te krijgen in de wedstrijd. Na 10 minuten lukt dat ook, met een fraaie combinatie komt Ruud Zegers vrij voor doel en hij brengt de spanning terug in de wedstrijd. Een heftig buitenspel vlaggende grensrechter wordt door de scheids gecorrigeerd en dus is het 2-1 en weer een wedstrijd. Weer tien minuten later gaat echter het slot op de wedstrijd als een fraai afstandsschot van de beste speler bij Blerick in de kruising vliegt 3-1 en dan is het wel gespeeld. Er zijn dan nog 25 minuten te spelen waarin Blerick een versnelling lager gaat spelen en Reuver nog wel probeert het spannend te maken maar helaas lukt het niet meer te scoren. Dat doen de mannen uit Venlo wel nog een keer en ook dit keer met een schot van afstand dat er via de lat invliegt. 4-1 is wel iets teveel maar het was duidelijk dat de derde klasser de baas was in eigen huis.

Komende zondag de laatste test voor de competitie en dan moet er gewonnen worden van Belfeldia, we hopen op veel support om het bekertoernooi goed af te sluiten.

Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier Voor de Fotos van de wedstrijd klik HIER