• SV Roggel wint bij VV Reuver

Reuver-Roggel . Ruststand 0-1 Eindstand 0-2
    Reuver kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Bram Litjens en Sjoerd Smits vanwege blessures terwijl Mark Fusers net terugkwam van een blessure. We wisten vooraf dat we het vandaag moeilijk zouden krijgen tegen SV Roggel dat altijd een lastige tegenstander is voor Reuver.

De eerste 15 minuten was het veelal aftasten door beide teams. Veel duels op het door regenval gladde speelveld en maar weinig kansen. In de 15e minuut was het Roggel dat op voorsprong kwam door een vrije trap van ca. 25 m buiten bereik van Etiënne Ottenheim direct binnen te schieten in de rechterbovenhoek. Daarna kreeg Reuver diversen uitgespeelde kansen om de gelijkmaker te maken maar die werden helaas niet benut. Na 30 minuten kwam Reuver nog heel goed weg. Na een slordigheid in de Reuver defensie kwam een Roggel aanvaller alleen voor Etienne Ottenheim die een overtreding maakte die in eerste instantie door de scheidsrechter met een strafschop én een rode kaart werd bestraft. De rode kaart werd gelukkig ingetrokken omdat de scheidsrechter inzag dat de regel voor overtredingen binnen de zestien is gewijzigd. Hierbij dient te worden vermeld dat met name door een zeer sportief signaal van een Roggel speler, nota benen degene op wie de overtreding werd gemaakt, de scheidsrechter de rode kaart introk en de overtreding met geel werd bestraft. Deze Roggel speler had namelijk aangegeven dat wat hem betreft Etienne Ottenheim geen rode kaart hoefde te krijgen. Hulde voor dit sportieve gebaar. Reuver had daarnaast ook nog het geluk dat de strafschop door Roggel over werd geschoten, dus bleef de stand 0-1 en met deze stand ging men ook rusten.

Na de rust was Reuver sterker en kreeg het weer goede kansen op de gelijkmaker. Maar Reuver miste vandaag de koelbloedigheid en het geluk om grote doelkansen te benutten. Ook een bijna niet te missen kans kon van dichtbij niet door topscorer Jorn Huijs worden verzilverd. Roggel bleef gevaarlijk met uitvallen en uit een van die counters kwam Roggel op 0-2. Een aanval vanaf links werd in het doelgebied geplaatst en de spits van Roggel maakte het bekwaam af. Reuver probeerde het nog wel maar de tegenstander gaf daarna niet veel ruimte meer weg. Mark Fusers kreeg in de laatste minuut nog zijn 2e gele kaart en kon met rood het speelveld verlaten. En zo verloor Reuver deze wedstrijd met 0-2. Beide teams kregen vandaag meerdere grote kansen, alleen ging Roggel daar vandaag efficiënter mee om en passeert Reuver op de ranglijst.

Volgende week gaan we op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst Kessel. Weer een zeer sterke tegenstander waartegen Reuver alle zeilen bij zal moeten zetten om daar een goed resultaat te halen, maar in deze klasse kan iedereen van elkaar winnen. Dus heel veel succes.
    Alle supporters die mee gaan hou er rekening mee dat deze wedstrijd om 14.00 uur begint.

Voor de diavoorstelling en foto's klik HIER