• Sporting Peel en Maas Vr1-Reuver Vr1 Uitslag 7-2

Op deze regenachtige zondag moesten onze dames vandaag naar Helden waar de wedstrijd tegen Sporting Peel en Maas VR1 gespeeld moest worden. Hiermee troffen we een tegenstander aan die nog geen enkel punt verspeeld heeft in deze nog prille competitie, met 6 uit twee zijn ze dan ook de huidige koploper. Bij een overwinning wisten we dat we over ze heen zouden gaan op de ranglijst. Ons strijdplan was om gewoon ons eigen spel te spelen en ons zeker niet aan te gaan passen aan de tegenstander. Uitgaan van eigen kracht! En na 10 minuten wedstrijd werd dit beloond met een mooi afstandsschot van Kaily, 0-1. Dit was een mooie opsteker voor onze dames en de bevestiging dat we een prima team hebben met heel veel kwaliteit. Zes minuten later werd er een overtreding op Anouk gemaakt, deze werd door de scheidsrechter niet bestraft en het spel mocht doorgaan. Uit de voorzet die volgde wist Sporting Peel en Maas VR1 de gelijkmaker te produceren, 1-1. Onze dames lieten het hier niet bij zitten en gingen dan ook vrolijk verder met het creëren van kansen. In een gelijk opgaande strijd was het toch de thuisploeg die door een arbitrale dwaling op voorsprong kwam via een benutte strafschop in de 36e minuut, 2-1. Reuver VR1 toonde echter veerkracht en kwam in de 43e minuut op gelijke hoogte. De scheidsrechter gaf nu aan ons een strafschop die prima werd binnen geschoten door Yanou, 2-2. Dit was tevens de ruststand op sportpark Kerkeböske.

In de tweede helft gingen beide teams ook weer volop spelen voor de winst. Want dat er een resultaat kon worden behaald door onze dames was duidelijk. Na een kwartier spelen in deze tweede helft kreeg Sporting Peel en Maas VR1 een vrije trap. Deze verdween op wonderbaarlijke wijze in de rechterbovenhoek, 3-2. De uitstekend keepende Jessica was kansloos. Nog geen minuut later wederom een aanval van de thuisploeg die uiteindelijk met een hakje achter het standbeen, iets wat normaal alleen op de training lukt, werd binnen gewerkt, 4-2. Drie minuten later volgde de genadeklap toen de 5-2 op het scorebord kwam te staan. In korte tijd keken we tegen een behoorlijke achterstand aan. Dit was toch wel een flinke domper, want er had meer ingezeten voor onze dames die prima partij hebben gegeven. In de 77e minuut werd er wederom een penalty gegeven voor de thuisploeg die ook verzilverd werd, 6-2. Dat de scheidsrechter een behoorlijk aandeel had in deze uitslag was voor iedereen wel duidelijk. In de 89e minuut gaf Sporting Peel en Maas VR1 het slotakkoord door nog de 7-2 eindstand te produceren. Over de gehele wedstrijd gezien was dit enorm geflatteerd. Onze dames hebben geknokt en gestreden voor wat ze waard waren maar helaas zonder resultaat vandaag. Gelukkig is de competitie nog lang en moet Sporting Peel en Maas VR1 ook nog naar sportpark Dijckerhof. Als we dan dezelfde inzet en strijd kunnen leveren als vandaag kunnen ze het nog heel lastig gaan krijgen tegen ons. En kunnen we tevens bevestigen dat we absoluut niet onder hoeven te doen voor Sporting Peel en Maas VR1.