• Spektakelstuk in Reuver: VV Reuver – HBSV 5 – 4

In een zinderend spannende wedstrijd gingen de emoties heen en weer in wat een zeer gedenkwaardige voetbalmiddag is geworden. Van 2-0 voor naar 2-4 achter om tenslotte met 5-4 winnend van het veld te stappen. De supporters zonder hartklachten hebben die misschien deze prachtige november middag wel gekregen door de steeds weer wisselende situaties. Uiteindelijk viel de beslissing in de blessuretijd van een knotsgekke wedstrijd.
    Vooraf was het belang van deze zevende ronde partij wel duidelijk om niet in de probleemhoek terecht te komen moeten punten gepakt worden maar HBSV wil zo snel mogelijk terug naar de derde klasse en leed een week eerder een zure nederlaag tegen BEVO, om op kop te blijven moesten de gasten uit Hout-Blerick winnen in Reuver. Bij stralende omstandigheden was dat de inzet van wat een gedenkwaardige middag zou worden.
    Vanaf de aftrap trekt HBSV ten aanval en al in de tweede minuut moet Juul Verstappen reddend optreden. Reuver probeert echter het initiatief direct over te nemen en dat lukt wonderwel. De verdediging van de gasten komt onder flinke druk te staan door goed voetballende acties van met neme Jelco Franssen, Erkan Yazici en Ivo Sillen. Het is ook dit trio dat in de negende minuut met goed combinatievoetbal de verdediging dol draait. Ivo wordt weggestuurd en die speelt zich met een fraaie beweging vrij voor doel, al is de hoek niet gemakkelijk maar Ivo Sillen weet de bal langs de doelman te werken 1-0. De druk van Reuver blijft ook daarna en verschillende kansen groot en klein doen zich voor. Na 19 minuten is het weer raak. Na een prima dieptepaas van Eren Kocatas komt Jelco Franssen in schietpositie die bedenkt zich geen moment en haalt werkelijk schitterend uit, de doelman van HBSV is volstrekt kansloos 2-0.
    Toch komen de gasten vijf minuten later terug in de wedstrijd. Bij een scrimmage voor het doel ontstaat er even paniek, het wegwerken lukt niet en dan staat het prompt 2-1. Reuver probeert wel direct weer de marge te herstellen maar dat wil niet lukken. Na 35 minuten als Erkan Yazici over heeft geschoten en Eren Kocatas geblesseerd het veld heeft moeten verlaten (Sam van Deur neemt zijn plaats in), is de slotfase van de eerste helft in evenwicht. Aan de stand veranderd niets meer en dus gaat Reuver met 2-1 voorsprong aan de thee.
    De tweede helft is nog maar 2 minuten bezig of het had eigenlijk 4-1 moeten staan. Twee keer komt Jelco Franssen sterk door maar helaas worden de kansen voor open doel jammerlijk gemist. Met de schrik vrijgekomen gaat dan ook de ploeg van HBSV geloof houden en na 55 minuten valt inderdaad vrij onverwacht opnieuw uit een rommelige situatie de gelijkmaker. In plaats van 3 of 4-1 is het 2-2 en het wordt nog erger. Amper een minuut na de gelijkmaker een prachtige boogbal die onhoudbaar voor Juul Verstappen in de verre hoek valt en het is de wedstrijd op zijn kop 2-3.
    Inmiddels heeft ook Ayoub Farissi met een blessure het veld moeten verlaten en Erkan Yazici was al eerder gewisseld. Bohdie Reiter en Gijs Smeets zijn hun vervangers. In de 66e minuut lijkt het er op dat de gasten het slot op de deur gooien als met een hakbal de 2-4 wordt gescoord. Een drama lijkt zich te volstrekken na een zo sterk begin. Waar de fans langs de lijn het geloof in een goede afloop al zo goed als verloren hadden blijft de ploeg echter vechten voor een resultaat. Met goed en verzorgd voetbal gaat het jonge team vol voor de aansluiting en die komt er in de 78e minuut. Gijs Smeets ontsnapt aan de verdedigers en alleen voor de doelman brengt hij de spanning terug in de wedstrijd, met nog een kwartier te gaan is het 3-4.
    Duidelijk is dat de ploeg veel energie haalt uit deze fraaie actie en amper vier minuten later lukt het opnieuw om Gijs op snelheid weg te sturen. Weer komt hij als winnaar uit de bus en zo is de stand 4-4. Wat niemand meer voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd. Er doen zich vervolgens diverse hachelijke situaties voor, voor beide doelen en dan komt de 90e minuut. Opnieuw is Gijs Smeets de verdedigers te slim af en gaat hij door het midden op doel af. De doelman van HBSV haalt Gijs onderuit, Rood en vrije trap op een prima plek juist buiten het strafschop gebied. Bart van Buggenum staat achter de bal en bij HBSV een veldspeler in het doel. De vrije trap was van ongekende schoonheid en verdwijnt in de uiterste verre hoek, een ware vreugde explosie op en rond het veld 5-4 wie had dat kunnen denken.
    De slotfase van nog eens vijf minuten volop spanning met kansen over en weer op 5-5 of 6-4 maar het blijft bij negen doelpunten en een geweldig feest na afloop waarna de bloeddruk en hartslag bij de fans weer langzaam naar gezond niveau is teruggebracht. Het team heeft een top prestatie geleverd en karakter getoond maar vooral ook laten zien dat het heel goed kan voetballen zelfs als diverse dragende spelers in het team ontbreken.

Verslag Dieter van Gortel fotos Ton Ravier voor de fotos en diavoorstelling klik HIER