Reuver wint gemeentelijke derby tegen Bieslo met 2-0

Vandaag was de derby tegen Bieslo en de verwachtingen in de beide kampen waren hoog gespannen. Bieslo dat een hele goede start had in de competitie en Reuver dat iets minder presteerde en hedenmiddag met een overwinning Bieslo tot op 1 punt kon naderen.

De eerste helft had Reuver een veldoverwicht en zette veel druk op de tegenstander, er werd met veel inzet gespeeld, en er kwamen ook kansen .Bieslo speelde ook met veel inzet en het spel speelde zich veel op het middenveld af. De eerste kans voor Reuver was een schot van Ruud Zegers op het doel van Bieslo. De paal bracht redding. Kort daarna scoorde Reuver maar werd de treffer op advies van de grensrechter van Bieslo afgekeurd wegens buitenspel. Bieslo liet zich niet onbetuigd en een gevaarlijke vrije trap van Noud Schoolmeester werd net naast het doel geschoten. De beste kans van Bieslo kwam via een aanval over rechts. De bal werd voorgezet maar Siem Hillekens kon deze kans niet verzilveren. Vele Bieslo-aanhangers meende de bal al in het doel te zien! Met de brilstand van 0-0 floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien, veel strijd van beide partijen op het middenveld. In de 75e minuut schoot een speler van Bieslo op het doel van Reuver, de bal stuiterde via de onderkant van de lat naar beneden en iedereen meende dat de bal al achter de doellijn was geweest, echter de scheidsrechter constateerde geen doelpunt. De stand bleef 0-0. Toch was het Reuver dat even daarna op voorsprong kwam door een strak over de grond genomen vrije trap van buiten het strafschopgebied. Erkan Yazici was de schutter. Ahmet Senturk stapte in het strafschopgebied heel slim over dit strakke schot heen en de bal belandde rechtstreeks in de linker beneden hoek van het Bieslose doel: 1-0. Reuver kreeg daarna meer ruimte, omdat Bieslo op zoek ging naar de gelijkmaker. Een Reuverse aanval over rechts kwam bij Ahmet Senturk, die de bal naar de vrijstaande Jorn Huijs plaatste en deze maakte geen fout 2-0 De wedstrijd was gelopen en de overwinning van Reuver mag zeker als verdiend worden beschouwd.

We zagen Reuver met veel inzet en passie spelen, een mooie wedstrijd was het niet maar de inzet was geweldig. Het was een TEAMPRESTATIE. Volgende week gaan we op bezoek naar TSC'04 dat met liefst 7-2 won van DES-Swalmen. De ruststand was nog 2-2. Met de inzet zoals tegen Bieslo, kan Reuver ook daar punten pakken.

Verslag en foto's Ton Ravier klik op HIER  voor de foto's en diavoorstelling