• Reuver Vr1 Hadden meer verdiend

Na de goede competitiestart van vorige week, 2-1 winst tegen MMC Weert VR1, moesten we vandaag naar Kelpen-Oler waar, het nog puntloze, GKC VR1 onze tegenstander was. Er stond een stevige wind waardoor lange ballen spelen geen optie was. In de voorbespreking hebben we hier ook op gehamerd. Voetballen van achteruit en zo de aanval zoeken was dan ook de opdracht. Al snel bleek dat het spel zich veel op de helft van de tegenstander zou afspelen vandaag. Reuver VR1 had de bal en creëerde weer enkele goede kansen. Na 12 minuten kregen we de grootste kans, echter wist Kaily deze niet te verzilveren. Gelijk hierna wist GKC VR1, via een van hun zeldzame uitbraken, hiervan te profiteren waardoor we, tegen alle verhoudingen in, tegen een 1-0 achterstand aankeken. Onze dames lieten de moed niet zakken en zochten weer veelvuldig de aanval. Julie had na 20 minuten een geweldige pegel in huis die uiteen spatte op de lat. Het zat ons niet mee. Pas na 37 minuten was het Jamie die met een afstandsschot de 1-1 tegen de touwen werkte. Na deze treffer werd er niet meer gescoord waardoor we gingen rusten met 1-1.

De tweede helft begon prima. In de 47e minuut was het Juani, op aangeven van Nikki, die de 1-2 scoorde. Amper drie minuten later kreeg Sanne de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze kwam oog in oog met de keepster maar miste, waardoor GKC VR1 nog een klein beetje hoop hield. In de 71e minuut was er bijna een eigen doelpunt van GKC VR1, maar de lat bracht wederom redding. En dan raad je het al, na al die gemiste kansen valt het doelpunt meestal aan de overkant. En zo was het vandaag ook. Vijf minuten voor tijd kreeg GKC VR1 een strafschop die erin ging, 2-2. Dit voelde aan als een nederlaag, maar met 4 punten uit 2 wedstrijden kunnen we toch spreken van een prima seizoenstart.