• Reuver Vr1 buigen achterstand om in een overwinning op Koningslust Vr1

Het was een mooie nazomerse zondag op sportpark Dijckerhof. Na vele uitduels (inclusief beker) speelden we vandaag pas onze tweede thuiswedstrijd. Koningslust VR1 was hierin onze opponent. De opdracht was duidelijk, vol voor de winst gaan en vanaf het eerste fluitsignaal direct de aanval zoeken en druk zetten op hun verdediging. Onze dames gingen dan ook furieus van start en zochten meteen de aanval. Dit leverde al meteen enkele kansen op. Echter was het toch Koningslust VR1 die de score openden na 7 minuten. We hadden balverlies ter hoogte van de middenlijn en de tegenstander wist op snelheid ons strafschopgebied te bereiken en schoot de bal binnen, 0-1. Een valse start dus voor onze dames. Maar ook nu toonden Reuver VR1 veerkracht. In de 15e minuut was het Angelina die met een geweldige pegel via de onderkant van de lat doel trof, 1-1. Dit was een behoorlijke opsteker en op dat moment ook dik verdiend. Na 22 minuten kregen we een corner die door Kaily werd genomen en door Juani in het doel werd geschoten, 2-1. Koningslust VR1 kwam er af en toe ook gevaarlijk uit maar in de 36e minuut waren het toch onze dames die het verschil op twee zette. Judith had een mooie actie in huis en haar schot werd nog gepareerd door de keeper, maar het was wederom Juani die op de goede plek stond en binnen tikte, 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kregen beide ploegen nog enkele kansen, het spel ging redelijk op en neer. Maar Reuver VR1 had wel een licht veldoverwicht. In de 64e minuut kregen we nog een goede kans, Kaily schoot vanaf 20 meter op doel en haar schot ging via de keeper tegen de lat. Dit had een beter lot verdiend. Verder waren er weinig hoogtepunten in deze tweede helft. We speelden niet onze beste wedstrijd vandaag maar de drie punten zijn een feit. Mindere wedstrijden in winst omzetten is ook een kwaliteit. En daar zijn onze dames dan ook zeker in geslaagd vandaag. Een belangrijke zege waardoor we nog steeds bovenin meedraaien. Over twee weken (zondag 27 okt. 2019) spelen we weer een uitduel, dan is FCV-Venlo VR1 de tegenstander.