• Reuver Vr verliezen laatste competitie wedstrijd voor de winterstop

De tegenstander van vandaag, FC Roerdalen VR1, had een verzoek ingediend om de competitiewedstrijd van aanstaande zondag (8 dec.) midweeks te spelen. Aangezien de dinsdagavond onze vaste trainingsavond is was deze dag het meest voor de hand liggend om dit duel te spelen. Met de wetenschap dat na deze wedstrijd de winterstop begint, was het van groot belang deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo met een goed en positief gevoel het nieuwe jaar in te gaan.

Op een zeer mistig sportpark Dijckerhof begonnen onze dames voortvarend aan de wedstrijd en wisten ze na 6 minuten de score te openen. Jamie gaf een lange pass richting Mirthe die prima afwerkte, 1-0. Dit smaakte uiteraard naar meer. Maar het was FC Roerdalen VR1 die na de aftrap van het doelpunt gelijk in de tegenaanval ging en dichtbij de gelijkmaker waren, de bal ging op de paal en onze dames kwamen goed weg. De tegenstander gaf zich duidelijk niet zomaar gewonnen en kreeg net als onze dames enkele goede kansen. Na 31 minuten was daar dan toch de gelijkmaker van onze gasten. Een hoge bal ging over alles en iedereen heen en belandde uiteindelijk in het doel, 1-1. Dit was toch wel een behoorlijke domper. Tot aan het rustsignaal kregen beide teams nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer waardoor het 1-1 was met de rust.

In de tweede helft was het zaak om de linies korter bij elkaar te houden en compacter te gaan spelen. FC Roerdalen VR1, een laagvlieger op de ranglijst, deed er echter alles aan om een resultaat neer te zetten en niet met lege handen weg te gaan. Ze waren dan ook behoorlijk fel in de duels en af toe zelfs te fel waardoor er over en weer irritaties ontstonden zowel in als buiten het veld. Ook de scheidsrechter floot niet zijn beste wedstrijd vandaag, hij zag een loepzuivere handsbal in het strafschopgebied van FC Roerdalen VR1 over het hoofd en gaf een corner voor onze dames terwijl de bal nog royaal binnen de lijnen was en gewoon op de penaltystip had moeten liggen. Op deze manier wordt het dan wel heel erg lastig om deze wedstrijd te winnen. En dat werd het helemaal toen onze gasten in de 70e minuut op voorsprong kwamen. Onze dames gingen letterlijk en figuurlijk de mist in waardoor eigenlijk weinig mensen langs de lijn hebben gezien hoe het doelpunt tot stand kwam. Maar toen er gejuich klonk en de scheidsrechter de bal op de middenstip legde was het voor iedereen duidelijk dat er gescoord was en dat het toch echt 1-2 geworden was. Met nog een dik kwartier te spelen gingen we vol op de aanval spelen en op jacht naar de gelijkmaker. Achterin gingen we een op een spelen zodat we voorin iets konden gaan forceren. Helaas mocht het allemaal niet baten en ging deze wedstrijd voor Reuver VR1 verloren. De teleurstelling was enorm en weer kregen onze dames te weinig vandaag.

Nu begint voor Reuver VR1 de winterstop en is het te hopen dat we in het nieuwe jaar meer geluk hebben en de punten gaan pakken die onze dames verdienen. Namens alle dames en begeleiding van Reuver VR1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, sportief en vooral gezond 2020!!!