• Reuver verliest laatste thuiswedstrijd tegen EMS/RFC Reuver blijf in de 4e Klasse

Reuver 1-EMS/RFC 1 Ruststand 0-3 eindstand 2-4
    De instelling van Reuver in de 1e helft was niet best, misschien dat er spelers bij waren die gedacht hadden dat Kessel toch wel zou winnen van Belfeldia. Met zo’n instelling ga je niet het veld in! Vorige week zag men een heel ander en veel beter Reuver.

In de 8e minuut kreeg een speler van EMS/RFC de bal op het middenveld, zette verschillende spelers op het verkeerde been, kwam vrij voor de keeper en scoorde de 0-1. Even daarna kreeg Reuver de kans om de stand op gelijke hoogte te brengen maar die werd door Erkan Yacizi gemist. In de 22e minuut een aanval van EMS/RFC, wederom werden enkele Reuver verdedigers te gemakkelijk gepasseerd en de 0-2 was een feit. Het moet gezegd, dat Reuver met EMS wel mee voetbalde en ook kansen kreeg. In de 25e minuut een niet te missen kans op de 1-2. Een bal van rechts, die in het strafschopgebied kwam, werd door Bram Litjens voor open doel gemist. EMS/RFC bleef met enkele technisch snelle en vaardige voorhoedespelers gevaar stichten over de vleugels en uit zo’n uitval werd de 0-3 gescoord. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een beter Reuver ( dat hebben we meer wedstrijden gezien). In de 67e minuut kwam toch de aansluitingstreffer op het scorebord. Een aanval over 3 schijven werd bekwaam door Ruud Zegers afgerond. Reuver bleef de aanval zoeken en dat werd in de 76e minuut beloond. Nu was het Donnè v/d Weide die scoorde: 2-3. Reuver probeerde door te drukken en een 3-3 stand hing op dat moment zeker in de lucht. Gevolg van dit spelbeeld was, dat de sporadische aanvallen van EMS voor veel gevaar zorgden. Uit een van die uitvallen werd de 2-4 gescoord, maar de scheidsrechter keurde dat doelpunt af , omdat er een overtreding aan vooraf ging. Reuver probeerde alsnog de gelijkmaker te forceren zoals dat wel vaker gaat viel de treffer in de laatste seconde van de wedstrijd aan de andere zijde: 2-4.

Samenvattend: De 1e helft was niet best, de inzet in de 2e helft was prima, er werd hard gewerkt en om elke bal gevochten. Opvallend was het spel van jeugdspeler Siem van Alphen als linksback. Hij maakte een goede indruk en speelde een sterke wedstrijd.

Reuver kan blij zijn met de winst van Kessel op Belfeldia. Hiermee werd het klasse behoud veilig gesteld en zal Belfeldia nacompetitie moeten spelen.
    Volgende week de laatste competitiewedstrijd van Reuver, uit tegen Koningslust. Er kan vrijuit en zonder druk worden gevoetbald en wie weet kan de competitie 2018-2019 dan toch nog met een positieve uitslag worden afgesloten.

Voor de foto's-verslag en diavoorstelling klik HIER