• Reuver speelt gelijk tegen RKMSV

  Na sensationele start Reuver – RKMSV 1-1

  Vooraf was duidelijk dat het duel tegen middenmoter RKMSV geen doelpuntenfestijn zou worden. De gasten zijn al het hele seizoen zeer degelijk scoren niet heel veel (minder dan Reuver zelfs) maar zijn vooral heel degelijk achterin met de minste tegentreffers na koploper Hegelsom. Een zware kluif dus waarbij een enkele treffer wel eens de beslissing op zou kunnen leveren.

  We zijn nog maar net begonnen als vanaf de aftrap zonder dat een tegenstander aan de bal is geweest Bart van Buggenum in vrije schietpositie komt. Met een bekeken schot in de linker benedenhoek is het al na 18 seconden raak 1-0 voor Reuver met de snelste goal in deze competitie en dat record zal ook nog wel een tijdje blijven staan.
  De duidelijk overrompelde tegenstander heeft het daarna moeilijk en in de eerste tien minuten zijn er nog een aantal prima kansen om de score te verdubbelen. Helaas blijft het echter 1-0 en na 20 minuten worden de aanvalsgolven minder waardoor ook de gasten aan voetballen toe gaan komen.
  Na een slippertje van Jordy Vosbeek dat net op tijd gerepareerd kan worden en een schot net over wordt de druk van RKMSV de verdediging toch te machtig. Vanaf rechts komt een gevaarlijke voorzet en van dichtbij weten de gasten in de 31e minuut te scoren 1-1. Het laatste kwartier staat Reuver onder druk maar echte kansen komen er niet meer.

  Na rust kiest Reuver voor een meer behoudende positie en gokt op de snelheid voorin. Het balbezit is dan overwegend voor de gasten maar de verdediging geeft niets weg. Na het geblesseerd uitvallen van Bart van Buggenum is nog een kwartier te spelen en is de spanning voelbaar want beide ploegen willen winnen. In de counter zijn de beste kansen voor Reuver Erkan Yazici ziet bij een van die counters de vrijstaande Ruud Zegers over het hoofd en diezelfde Ruud Zegers krijgt even later in de slotfase een niet te missen kans vrij voor de doelman schuift hij de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal. Het enige wapenfeit van RKMSV was een vrije trap van grote afstand die fraai op de lat belande. Al met al een vooral meer spannende dan goede wedstijd met zeker de beste kansen voor Reuver maar helaas geen derde overwinning op rij.

  Door de verrassende winst van TSC bij Arcen ging een plaatsje verloren in de stand maar het gat naar SVEB is wel gegroeid naar 5 punten. Nog een overwinning lijkt genoeg voor definitieve handhaving maar in de resterende vier wedstrijden is zeker meer mogelijk. Te beginnen zondag uit bij GFC dat maar twee punten meer heeft dan Reuver.

  Verslag Dieter van Gortel fotos Ton Ravier klik HIER