• Reuver-Maasgouw 4-4 (3-2)

    Vandaag moesten we aantreden tegen Maasgouw, vorig seizoen al een goede ploeg en dit seizoen hadden ze ook enkele versterkingen gekregen dus ze waren een stuk sterker op papier dan vorig seizoen.

    We mochten niet op het hoofdveld door de zeer belabberde staat van het veld en moesten uitwijken naar veld nummer 5 dat wel goed bespeelbaar was. Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en beide teams zochten de aanval maar tot uitgespeelde kansen kwam het nog niet...Na 15 minuten spelen en een snelle aanval van Maasgouw was het de spits van Maasgouw die er als de kippen bij was om een afgeslagen bal in het doel te schieten en voor de 1-0 kon zorgen. Enkele minuten later was het Nicky die vanaf links naar binnen trok, 3 man passeerde en tegendraads vanaf de 16 meter met een geplaatst schot voor de 1-1 zorgde. Daarna misten beide teams nog verschillende kansen op een nieuwe voorsprong. Na een hoekschop van Reuver kreeg Maasgouw de bal niet goed weggewerkt en uit de rebound was het Ruud Peeters die met een katachtige voetbeweging voor de 2-1 voorsprong kon zorgen. Reuver probeerde aan te vallen maar moest op zijn hoede zijn voor de vlijmscherpe en goed uitgevoerde counters van Maasgouw. Enkele minuten voor de rust wilde Reuver weer opbouwen maar door balverlies kwam Maasgouw er weer snel uit en na eerst een goede redding van John Kessels was het de linksbuiten van de tegenstander die goed naar binnen kwam en met een geplaatst schot voor de verdiende 2-2 gelijkmaker zorgde. Iedereen verzoende zich al met een 2-2 ruststand maar na een mooie combinatie van Reuver door het hart van de verdediging was het Mackie die in de rebound voor de 3-2 voorsprong kon zorgen. Aan dit doelpunt zat een luchtje van buitenspel, niet voor de doelpuntenmaker maar voor De Vos die in eerste instantie tegen de doelman aan schoot.

    Na de pauze opnieuw beide ploegen in de aanval maar Reuver kreeg het steeds moeilijker tegen het conditioneel sterke en goede combinatievoetbal van Maasgouw. Toch was het Reuver dat als eerste scoorde, na een goede loopactie van Ruud Lemmen kwam de bal bij Oscar terecht en die frommelde zich voorbij 2 tegenstanders en kon zo vrij voor de keeper voor de 4-2 zorgen. Enkele minuten later kreeg Reuver een enorme kans op de 5-2 maar de kopbal van Barry ging naast. Uit de razendsnelle tegenaanval was het de linkshalf van Maasgouw die met een bekeken pass de aanvoerder vrij op de Reuver keeper afstuurde en deze scoorde met een subliem lobje de anslusstreffer voor Maasgouw. Enkel minuten later kreeg Maasgouw een vrije trap rond de 16 meter en deze werd snoeihard buiten bereik van John op de lat geschoten. Enkele minuten later weer een snelle counter en nu wordt de bal opnieuw buiten bereik van John op de onderkant van de lat geschoten, waarmee Reuver opnieuw goed weg kwam. Reuver probeerde het nog maar had pech in de afwerking of de keeper lag in de weg. Na opnieuw balverlies was het Maasgouw die opnieuw messcherp counterde en via enkele snelle combinaties was het de spits die buiten bereik van John met een gekruld schot voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Daarna probeerde beide teams nog voor de overwinning te gaan maar wisten ze allebei het net niet meer te vinden. Reuver mocht blij zijn met een gelijkspel, omdat gezien de hele wedstrijd een overwinning van Maasgouw wel verdiend was geweest.