• Reuver komt in de laatste minuten op gelijke hoogte

Reuver 1 - DES Swalmen 1 Uitslag  1-1

Reuver komt in de laatste minuten op gelijke hoogte!

Vandaag moesten we het opnemen tegen Swalmen dat de laatste wedstrijden goed bezig is. Toch was het in de 4e minuut al bijna raak voor Reuver uit een gevaarlijke aanval, waarbij Ruud Zeegers van dichtbij over schoot. Swalmen speelde goed verzorgd voetbal, had een overwicht en was gevaarlijker. Reuver kon daar heel weinig tegenoverstellen en moest noodgedwongen verdedigen. Invalkeeper Roy Hendriks moest weer zijn kwaliteiten laten zien en kon de nul vasthouden tot de rust.
    De 2e helft moest er toch uit een ander vaatje worden getapt en nu kreeg Reuver wel kansen. Toch was het Swalmen dat door een overtreding in het strafschopgebied van Reuver een strafschop kreeg toe gewezen. Deze werd onhoudbaar in geschoten, zodat Swalmen toch wel verdiend op een 0-1 voorsprong kwam. Daarna veranderde het spelbeeld. Reuver kwam wat beter in zijn spel en toch was het Swalmen dat nog een geweldige kans kreeg op de 0-2 maar die kans werd gelukkig voor Reuver gemist. Reuver kreeg ook kansen, een kopbal uit een corner van Reuver werd door Donnè v/d Weide net over gekopt. De druk van Reuver nam toe. De verdere kansen werden net overgeschoten of door de uitstekende keeper van Swalmen tegengehouden. Een paar minuten voor het einde was het toch raak: de bal kwam in het strafschopgebied en werd hard ingeschoten, deze wist de keeper van Swalmen op sublieme wijze te keren, de terug springende bal werd opnieuw ingeschoten en ook dit schot hield de keeper tegen, waarna de terugspringende bal voor de voeten kwam van Erkan Yacizi die vernietigend uithaalde. Tegen dit schot was de keeper niet bestand en werd de 1-1 aangetekend. Er waren nog een kleine 5 minuten te spelen en Reuver probeerde uit alle macht de 3 punten te pakken. Dit leidde uiteindelijk nog tot een schot tegen de lat, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer.

Na de wedstrijd was Reuver toch wel tevreden met dit punt. Vooral de eerste helft was Swalmen sterker dan Reuver met goed voetbal en veel inzet.

Voor de diavoorstelling foto's en het verslag van deze westrijd klik HIER