• Reuver - Beesel 7-0

Vandaag stond de derby tegen de draken uit Beesel op het programma.

Doordat de klok een uur terug is gezet moesten we de wedstrijd spelen op het slechtste veld van VV Reuver, namelijk het middelste speelveld omdat dit veld het enige is om een wedstrijd te spelen met verlichting en daarom ook de bijnaam heeft van zwembad of glijbaan door de zeer slechte staat van het veld. Vanaf het begin was al duidelijk dat de wedstrijd zich grotendeels af zou spelen op de helft van Bieslo. Vanaf het begin speelden we een hoog baltempo en lieten de spelers van Bieslo van het bekende kastje naar de muur lopen, wat al gauw in 3 dikke kansen resulteerde die echter door Mackie, Robin en Oscar werden gemist. Na 15 minuten spelen was het Ruud die Robin diep stuurde en zijn voorzet leek door iedereen te worden gemist maar bij de 2e paal was het Mackie die de bal ongehinderd kon binnenschuiven en zo voor de dik verdiende voorsprong zorgde. Uit de eerste de beste tegenaanval kon een speler van Bieslo zomaar op Bart afstormen, maar met een geweldige voetreflex voorkwam Bart de onverdiende gelijkmaker. Enkele minuten later was het De Vos die na een dubbele een/twee met Ruud verwoestend van 25 meter uithaalde en de bal buiten bereik van de keeper in de kruising knalde en voor de 2-0 zorgde.Net voor de rust leek Mackie voor de 3-0 te gaan zorgen maar vrij voor de keeper schoot hij tegen de keeper aan en bleef samen met de keeper op de grond liggen. Eddy dacht de bal vanaf 5 meter in een leeg doel te schuiven maar in plaats van de bal te raken schoof Eddy zelf in het lege doel. (deze actie had bij het buikschuiven zeker een prijs opgeleverd)In de laatste minuut van de 1e helft kreeg Bieslo nog een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied, maar met een katachtige sprong naar de kruising wist Bart deze vrije trap onschadelijk te maken en door snel handelen was de rebound ook nog een prooi voor Bart.

Na een korte pauze schoot Reuver uit de startblokken en na een mooie combinatie waarbij verschillende spelers de bal maar een keer raakten was Oscar het eindstation en met een snelle voetbeweging kon hij de bal strak in de benedenhoek van het doel plaatsen en de score zo kon uitbreiden naar 3-0.Hierna misten Reuver nog vele goede mogelijkheden alvorens De Vos na een magistraal hakballetje van Mackie vrij voor de doelman de hoek kon uitkiezen en zo voor de 4-0 kon zorgen. Bieslo kwam in het stuk helemaal niet meer voor en kon alleen maar hopen dat het geen monsterscore zou worden. Na een snelle aanval bleef de bal in het 5 meter gebied liggen en na wat flipperkast voetbal kwam de bal plotseling voor de voeten van Robin en die bedacht zich niet en zorgde met een intikkertje voor de 5-0 voorsprong.10 minuten voor tijd was het opnieuw een snelle en mooi opgezette aanval van Reuver en via een bekeken voorzet van Oscar kon Robin de hoek uitzoeken en zo met zijn 2e doelpunt voor de 6-0 zorgen. Na enkele goede reddingen van de keeper en nog enkel schoten die net naast of over gingen werd Oscar net binnen de 16 meter onderuit geschoffeld waardoor de scheids van dienst niks anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje liet De Vos niet liggen en met een geplaatst schot in de benedenhoek tekende hij voor de 7-0 eindstand en zijn 3e doelpunt van de middag. Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we constateren dat we met direct spel en snel combinatie voetbal legio mogelijkheden hebben gecreëerd, en mag Bieslo blij zijn dat hun keeper in een goede vorm stak anders was Bieslo hier met dubbele cijfers afgeschoten door buurman Reuver.