• Reuver 5 wint laatste competitie wedstrijd

  Reuver 5 - Sportclub Irene 7

  Uitslag
  Ruststand 1 - 2
  Eindstand 4 - 3

  Doelpunten
  1 - 0 Robin Hermans
  2 - 2 John Selen
  3 - 2 Eric Mackenschins
  4 - 2 Robin Hermans

  Wedstrijdverslag
  Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2017/2018. Met 24 spelers waren we het seizoen gestart, maar die hebben we al lang niet meer tot onze beschikking. En net zoals in de voorgaande wedstrijden waren er opnieuw gastspelers van andere elftallen nodig om in elk geval met 11 spelers te kunnen beginnen. Naast onze vaste gastspeler Robin Hermans van het tweede elftal waren vandaag ook Sander Bongers, Joey Ritter en Bram Schreurs van de partij. In het doel opnieuw een nieuw gezicht: Khalel Srour van het 4e elftal was bereid ons uit de nood te helpen. Een voor ons onbekende naam, maar het was fijn om weer eens een echte keeper in het doel te hebben staan. En zoals dat gebruikelijk is met allerlaatste wedstrijden is het vaak een kwestie van afscheid nemen. Die eer kwam vandaag onze aanvoerder John Selen toe. Voor hem zit na vandaag zijn actieve carrière bij VV Reuver erop. Een actieve carrière die begon op 1 maart 1984 en 34 jaar of 12.512 dagen later dus eindigde. Voor VV Reuver zal John echter niet verloren gaan, sinds hij de regeninstallatie van onze vereniging onder zijn supervisie heeft zal hij elke wedstrijddag zijn stempel op het Reuverse gras blijven drukken.

  Onze vaste scheidsrechters Hen Levels en Sander Keuben hadden beide verplichtingen en zo waren we in deze laatste wedstrijd uitgekomen bij Fred Timmermans, die er nog steeds plezier in heeft om een wedstrijden van de lagere Reuverse elftallen te fluiten. En als je ziet hoe deze clubman in hart en nieren ondanks de respectabele leeftijd van 76 jaar het nog steeds doet kun je hier alleen nog maar meer respect voor hebben.
  Rond 10.30 uur floot Fred voor het begin van de wedstrijd en maakten beide ploegen er een leuke en spannende laatste wedstrijd van. Het betere van het spel kwam van de Reuvernaren maar de gasten uit Tegelen waren daarentegen fysiek dan weer wat sterker. Na vijf minuten kwamen we op voorsprong toen onze spits Robin Hermans de bal uit een rebound voor zijn voeten kreeg en de bal in de lange hoek plaatste buiten het bereik van de Tegelse doelman: 1-0. Ondanks het Reuverse overwicht was het binnen 10 minuten echter alweer gelijk. Het resterende gedeelte van de eerste helft bleven we wel de bovenliggende partij maar voorin speelde met name Eric een erg ongelukkige wedstrijd. En omdat we de kansen die we kregen (Eric, Joey) voorin maar bleven missen kregen we net voor de rust het deksel op de neus: 1-2. Irene was niet vaak in de buurt geweest van onze doelman, maar waren met 2 doelpunten echter uiterst effectief.

  Het overwicht uit de eerste helft konden we aanvankelijk niet doortrekken naar de tweede helft. We bleven moeite hebben met het fysieke spel van de gasten en waren voorin wat minder gevaarlijk dan in de eerste helft. Tot de wedstrijd in de 70e minuut echter ineens volledig kantelde. Aanvoerder John liep met de bal aan de voet richting het strafschopgebied van de tegenstander en haalde opeens verwoestend hard en precies uit: 2-2. Zo een mooi doelpunt maken in je allerlaatste wedstrijd is slechts enkelen gegeven, maar John verdiend dit dubbel en dwars. Opeens was Irene het even helemaal kwijt. Ruud slalomde, op een manier zoals alleen Ruud kan slalommen, aan de linkerzijde van het strafschopgebied binnen en liet alle Tegelse verdedigers zijn hielen zien. De voorzet was hard en strak en precies op maat voor Eric die keurig binnen tikte: 3-2. Het was de eerste en enige bal die Eric vandaag goed raakte maar soms heb je een beetje geluk nodig als leider om zo iemand toch te laten staan. Vijf minuten later ging Robin als een haas achter een vrij kansloze bal aan die de keeper van Irene makkelijk leek te kunnen pakken. Of hij zich verkeek op de snelheid van de bal of geïmponeerd was door de aanstormende bakker zal altijd een raadsel blijven maar hij ging gigantisch in de fout bij zijn poging om de bal te onderscheppen. Hij kreeg de bal niet onder controle en Robin liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoof de bal in het verlaten doel: 4-2. En zo hadden we de wedstrijd in een kleine 10 minuten helemaal op zijn kop gezet. Vijf minuten voor het einde was het dan toch echt zover: onder het oog van een trotse vader Sjaak kreeg onze aanvoerder John zijn meer dan verdiende publiekswissel. Net voor tijd maakte Khalel zijn enige kleine foutje van vandaag toen hij een schot van de Tegelnaren verkeerd beoordeelde en het verschil tussen beide ploegen nog maar één doelpunt was. Ondanks we er niet helemaal op gerust waren was de resterende tijd echter te kort voor de gasten om nog langszij te komen. En zo eindigde de wedstrijd na 90 enerverende minuten in een 4-3 overwinning voor de oranjehemden.

  En zo kwam er op deze 3 juni een einde aan het voetbalseizoen 2017/2018 voor Reuver 5.
  Een seizoen dat begon op 3 september met een bekerwedstrijd in Asenray en vandaag dus eindigde met een inhaalwedstrijd thuis tegen Sportclub Irene 7.
  Een seizoen dat begon met de samenvoeging van het oude Reuver 6 en het reeds bestaande Reuver 5 tot een nieuw team van 24 spelers. Een mengeling van oude mannen (zestiger Giel Janssen en vijftigers als Frank Martijn en Leon Smolenaars) en jongere honden (Nicky Dorssers, Tom Hendrickx en Niek Gubbels). Zoals eerder gezegd, die 24 spelers waarmee we de competitie begonnen die waren er al lang niet meer bij. Voor met name Rob Verkoelen was het een seizoen om snel te vergeten. Met 10 minuten in de eerste wedstrijd van het seizoen en 10 minuten in de eerste wedstrijd na de winterstop kun je spreken van een weggegooid seizoen. En ook dragende spelers als Rob Boonen, Marc \"Koekie\"Janssen, Marcel Nooyen, Mickel Ottenheim, Barry Roox en Leon Smolenaars zullen begin september een ander seizoen voor ogen hebben gehad dan wat het uiteindelijk is geworden. Het was echter niet anders.
  Uiteindelijk was alles goed voor een keurige 5e plaats met 25 punten een doelsaldo van 60 doelpunten voor en 66 tegen. En daar is helemaal niets mis mee!
  Gastspelers buiten beschouwing gelaten kwam de topscoorderstitel toe aan Eric met 13 doelpunten, gevolgd door Nicky met 9 doelpunten en John met 6 doelpunten. Feitelijk scoorden we 63 doelpunten, maar na het terugtrekken van Boekoel 3 werden deze doelpunten door de KNVB geschrapt. Wat mij betreft was de treffer van John van vandaag de mooiste en maakte de meeste indruk.
  Sterkhouder van het seizoen was Rob Martens, liefst 19 keer konden we zijn naam op het wedstrijdformulier noteren, gevolgd door Jacky Teunissen, Johan Vossen, Nicky Dorssers en Niek Gubbels met 18 keer.
  Ook volgend jaar zal er waarschijnlijk weer een Reuver 5 op het veld staan. Maar dat Reuver 5 zal totaal niet meer te vergelijken zijn met het Reuver 5 van dit seizoen. De meeste spelers zullen op zaterdag gaan voetballen bij het opnieuw leven ingeblazen veteranenelftal, anderen sluiten zich bij andere elftallen of stoppen er zo gezegd mee. Welke keuze men ook maakt, het is te hopen dat men nog jarenlang met veel plezier bij VV Reuver voetbalt.
  Tenslotte bedanken wij als leiders iedereen die dit seizoen hebben gemaakt tot wat het uiteindelijk is geworden. We deden het graag en zullen volgend seizoen zeker eens komen kijken naar jullie sportieve verrichtingen.
  Tot ziens!