• Reuver 1 verslaat Belfeldia 1 in de eerste derby

Reuver 1- Belfeldia 1 Ruststand 2-1 Eindstand 3-1
    Onder zomerse omstandigheden begonnen Reuver en Belfeldia goed aan hun wedstrijd. In de 2e minuut was het al meteen raak. Via een vrije trap van buiten het strafschopgebied kwam de bal bij Roel Verlinden( oud speler van Reuver ) en zijn schampschot op doel betekende een 0-1 achterstand voor Reuver. Direct daarna maakte Tim Lenssen uit een tegenaanval de 1-1. Beide ploegen zochten de aanval en zo werd het een aantrekkelijke wedstrijd. In de 27e minuut kwam Reuver aan de leiding. Via een aanval over rechts kwam de bal bij Bart van Buggenum , die met een boogbal de uitgelopen Belfeldia keeper het nakijken gaf en dit betekende een 2-1 voorsprong. Daarna kreeg Reuver nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar die kansen werden gemist. Belfeldia bleef gevaarlijk met uitvallen, maar toch ging Reuver met een 2-1 voorsprong rusten.
    Na de rust probeerde Belfeldia terug te komen in de wedstrijd maar de beste kansen waren toch voor Reuver. In de 72e minuut moest de keeper van Reuver Etienne Ottenheim alles uit de kast halen om een gevaarlijk schot van Belfeldia uit zijn doel te ranselen. In de 83e minuut was het Tim Lenssen die vanaf links een mooie voorzet gaf op Bart van Buggenum. Met een katachtige sprong maakte hij er 3-1 van. Hiermee was het pleit beslecht! Belfeldia probeerde nog wat terug te doen maar de verdediging van Reuver onder leiding van Bram Litjens gaf geen krimp. Derhalve opnieuw winst voor Reuver in zijn 2e competitiewedstrijd.

Over de hele wedstrijd genomen was het een aantrekkelijke wedstrijd en zag men 2 ploegen die vol op de aanval speelde. Hoewel Belfeldia een optisch licht veldoverwicht had, kreeg Reuver de beste kansen en was de overwinning van Reuver zeker verdiend.
    Volgende week gaan we op bezoek bij het Roermondse EMS/RFC, een ploeg die de competitie ook goed is begonnen en net als Reuver 2 overwinningen heeft geboekt. De winnaar mag zich koploper noemen in de 4e klasse D.

Voor de foto's en diavoorstelling klik HIER
    Verslag en Foto’s Ton Ravier