Probleemloze handhaving voor VV Reuver

Na de vorige week al een probleemloze 0-5 overwinning in Echt leverde ook de return in de nacompetitie tegen RIOS-31 een royale overwinning op. Na een 3-0 ruststand is het dit keer 5-1 geworden en is na een lang seizoen toch op overtuigende wijze bewezen dat de vv Reuver thuis hoort in de vierde klasse.
    Echte spanning was er voor de return niet meer na de grote overwinning van vorige week maar daarin zou natuurlijk ook nog wel enig gevaar schuil kunnen gaan, scherp beginnen was het advies om het karwij af te maken. De Reuverse dadendrang maakte snel weer duidelijk wie de baas was op het veld maar in de eerste fase stond het vizier nog niet op scherp. Al in de 5e minuut misten Pim Reijnen en Ivo Sillen de eerste kansen en na een kwartier schoot Ahmet Senturk rakelings over.
    In de 29e minuut is echter de ban gebroken als Ivo Sillen fraai de 1-0 scoort. Twee minuten later moet Jordy Vosbeek redding brengen door een hard schot net over te lat weg te tikken met een prachtige reflex. En weer twee minuten later is het Pim Reijnen die de verdediging van RIOS uitspeelt en vervolgens ook de doelman omspeelt om 2-0 binnen te schuiven.
    De gasten weten dan dat ze een verloren wedstrijd spelen en kiezen vooral voor schade beperking. De 3-0 in de 37e minuut komt van de voet van aanvoerder Ruud Zegers die met een geweldige uithaal de bal in het doel knalt. Dit is ook de ruststand.

Direct na de rust scoort invaller Jelco Franssen de 4-0 en lijkt een monsterscore tot de mogelijkheden te behoren maar door diverse wissels komt het daar niet van. Het spel wordt er iets minder georganiseerd door en soms kan RIOS er ook gevaarlijk uitkomen. Eerst weet Jordy nog een knappe maar moeizame redding te verrichten maar even later moet hij toch in de 71e minuut een keer vissen waarmee de gasten de eer hebben gered. Het slotakkoord is opnieuw voor Jelco Franssen die een vrije trap van Erkan Yazici van dichtbij weet in te tikken. 5-1 en totaal dus 10-1 laat niets aan duidelijkheid over. De VV Reuver hoort in de vierde klasse en blijft in de vierde klasse.

Na afloop was er een bedankt voor Fysio Frans van Schendel die na 40 jaar zijn werkzaamheden overdraagt aan zijn opvolger. En natuurlijk was er een grote bedankt aan trainer Roy Neuen die drie jaar hoofdtrainer is geweest voor het eerste team van VV Reuver. Twee moeilijke Corona jaren en gelukkig nu een volledig seizoen en uiteindelijk het stokje overgeven met de zeker gestelde handhaving. Frans en Roy bedankt voor jullie tomeloze inzet
    Voor de vrijwilligers van de vereniging was er aansluitend een BBQ waarbij dit keer ook de selectie en andere gasten konden aansluiten waardoor het een uitermate leuke afsluiting is geworden van een lang en zwaar seizoen.

voor de fotos en diavoorstelling klik HIER

Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier