Onnodige nederlaag in Grubbenvorst GFC 33 – Reuver 2-1

Inzet van deze wedstrijd was het met winst veilig spelen zowel voor de thuisclub als voor Reuver dat met winst zelfs in de stand over GFC heen zou wippen. Helaas moeten we echter deze wedstrijd onze aanvoerder Ruud Zegers wegens een schorsing en ook Bart van Buggenum (geblesseerd) missen, twee gevoelige aderlatingen.
    Het is bloedheet in Grubbenvorst maar dat weerhoud de beide teams er niet van om er direct volop in te vliegen. Zoals al heel vaak dit seizoen komt Reuver ook nu weer snel op voorsprong. Er zijn nog geen twee minuten gespeeld als Jelco Franssen op rechts puur op snelheid doorbreekt naar binnen trekt en met een geplaatst schot in de lange hoek is het 0-1 voor de VV Reuver. Een geweldig begin krijgt daarna echter niet het gewenste gevolg al is er nog snel een tweede dikke kans die helaas niet wordt benut. De ploeg vergeet zich zelf te belonen voor de sterke start na en een kwartier komt de wedstrijd meer in evenwicht.
    Precies halverwege de eerste helft komen de gasten nog vrij onverwacht aan de gelijkmaker. De verdediging is niet attent en verzuimd in te grijpen waardoor een strakke voorzet volgt, Als ook onze doelman niet ingrijpt wordt hij van dichtbij geklopt. Een zeer onnodige tegentreffer door een opeenstapeling van fouten. Helaas moeten we dan dus weer opnieuw beginnen 1-1.

Het vervolg is rommelig en zonder verdere hoogtepunten wordt het tea-time. De tweede helft verloopt erg rommelig. Van beide kanten zit er niet veel lijn in het spel maar aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. Warm of niet het spel blijft heel snel op en neer gaan en geregeld zijn er flinke charges op de ledematen van spelers. In de 50e minuut is een snelle uitval dan GFC beslissend, Slim wordt de vrije man gevonden en de voorsprong die de thuisclub pakt wordt in het vervolg niet meer weggegeven.
    Niet dat er geen kansen meer waren, die waren er zeker maar in de counter bleven de mannen uit Grubbenvorst ook altijd gevaarlijk. Reuver probeerde met enkele wissels nog nieuwe kracht inde ploeg te krijgen maar uiteindelijk heeft het niet geholpen want scoren lukt niet meer.

Komende zondag thuis tegen Arcen zal er een nieuwe kans zijn om klasse behoud zeker te stellen.

Verslag Dieter van Gortel foto Ton Ravier