• Onnodig verlies in eerste bekerwedstrijd

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was op 4 september de bekerwedstrijd thuis tegen Lottum/GFC-33 en is in een onnodige 0-1 nederlaag geëindigd.

Vooraf was de verwachting dat de nieuwe combinatievereniging duidelijk favoriet zou zijn in deze eerste wedstrijd van het seizoen. Het beeld van de wedstrijd was echter anders. Reuver had het initiatief en speelde keurig verzorgd spel vanuit een goede organisatie. Kansen waren echter schaars en onder hoge temperaturen was het tempo in de wedstrijd niet al te hoog. De eerste echte kans was voor Ayoub Farissa die na 11 minuten oog in oog met de doelman beter had kunnen afwerken of af had kunnen leggen op de mee opgekomen Ivo Sillen. Na 22 minuten heeft Juul Vertappen een prima redding uit een corner van de gasten. De beste actie in de eerste helft is een dieptepaas van Ayoub waarna Ruud Zegers een strakke voorzet geeft die helaas door Gijs Smeets net naast wordt getikt.

In de tweede helft wordt er veel gewisseld want de trainers zien de bekerwedstrijden toch nog wel als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het voetbal wordt er niet beter door maar het opportunisme zorgt wel voor hachelijke situaties voor beide doelen. De gasten scoren in buitenspel positie en een grote kans voor Gijs Smeets wordt gered door de gastendoelman die hard doorgaat op Gijs. Reuver is dan rond het uur spelen wel sterker maar echt uitgespeelde kansen komen er niet, het blijft bij dreiging. In de 72e minuut dan toch een treffer maar die valt aan de overkant. Een aanval over links levert een overtal situatie op waardoor ongehinderd voorgezet kan worden. Voor het doel grijpen verdediger en doelman niet goed in en kan van dichtbij gescoord worden. 0-1.
    In de slotfase probeert Reuver nog wel een punt te redden maar een echt slotoffensief zit er niet meer in. Jordy Vosbeek moet zelfs nog een keer redding brengen om een tweede treffer te voorkomen. Al met al een wedstrijd waarin 0-0 of 1-1 wel verdiend zou zijn maar de gasten waren de gelukkige winnaars.

De andere wedstrijd in de beker poule was Belfeldia – Blerick uitslag 0-2
    Komende zondag de tweede ronde uit bij Blerick (3e klasse) en 18 september de derde en laatste bekerwedstrijd thuis tegen Belfeldia.

Voor de fotos klik HIER

Verslag Dieter van Gortel fotos Ton Ravier