• Ongelukkige nederlaag Reuver Vr1

Sportpark Dijckerhof stond vandaag in het teken van een feestelijke (her)opening van de kantine. Daarnaast stonden er mooie wedstrijden op het programma waaronder die van onze dames tegen RKSVO VR1. Dit duel was in eerste instantie afgelast maar in overleg met de tegenstander werd alsnog besloten om toch te voetballen. Het duel begon wel een uur later dan gepland, om 12:00 uur, dit in verband met de veldbezetting. Na het eerste fluitsignaal zocht Reuver VR1 gelijk de aanval. Dit resulteerde in enkele goede kansen. Maar ook onze gasten uit Ospel kregen enkele kansen waardoor het spel redelijk op en neer ging. Toch was het Reuver VR1 die in het eerste bedrijf de beste kansen kreeg, Ayke miste na een half uur spelen een grote kans. Ze stond oog in oog met de keepster maar wist niet tot scoren te komen. Even daarna werd er nog een bal van de lijn gehaald door een speelster van RKSVO VR1 waardoor de voorsprong uitbleef. En dan is er toch weer die oude voetbalwet... dan valt het doelpunt meestal aan de overkant. En zo was het dus nu ook, na 40 minuten kwam Ospel op voorsprong, 0-1. Amper drie minuten later wist RKSVO VR1 er ook nog 0-2 van te maken. Demi kwam nog wel goed uit maar kon deze treffer niet meer voorkomen. Dit was toch een behoorlijke tik zo kort voor rust. Waar onze dames eigenlijk met 2-0 voor moesten staan, keken we nu tegen een achterstand van 0-2 aan.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de 0-3 stond al op het scorebord. Toch gingen onze dames gewoon door met het creëren van kansen. En in de 54e minuut wist Jamie op aangeven van onze nieuwe aanwinst Mirthe de 1-3 binnen te schieten. Met nog ruim een half uur te spelen was het toch weer een wedstrijd. De grootste kans in deze tweede helft kreeg Jamie die vol van dichtbij op de keepster schoot waardoor de 2-3 uitbleef. En twee minuten voor tijd raakte Mirthe met een afstandsschot ook nog de lat. Het zat onze dames niet mee vandaag waardoor ook deze wedstrijd verloren ging. Reuver VR1 had zeker meer verdiend maar het geluk was niet aan onze zijde. Toch was er ook nog goed en mooi nieuws, Kiki maakte vandaag na lang blessureleed haar rentree voor Reuver VR1.

Volgende week gaan onze dames op bezoek bij de koploper, FC Maasgouw VR1. Hopelijk hebben we dan het geluk wel aan onze zijde, want tegenslag hebben we nu wel genoeg gehad. Met dezelfde inzet en strijd als vandaag kunnen we in Thorn zeker een mooi resultaat neerzetten. Onze dames verdienen dat ook!