Nacompetitie: RIOS 31 – VV Reuver 0 – 5

De eerste wedstrijd in het tweeluik om een plek in de vierde klasse is op overtuigende wijze door Reuver gewonnen. Na een ruststand van 0-3 was de eindstand 0-5 en kan de return volgende week in Reuver als een formaliteit beschouwd worden.
    Vooraf toch enige ongeruste kriebels na de teleurstellende laatste wedstrijden in de competitie. RIOS 31 heeft alles te winnen terwijl Reuver zijn vierde klasse plek moet verdedigen. Het was behoorlijk druk in Echt met ook veel supporters uit Reuver, zou het een spannende strijd worden?

Na even aftasten in de eerste minuten neemt Reuver het initiatief in de wedstrijd en al snel is duidelijk dat de thuisclub moeilijk onder de druk uit kan spelen. Al binnen het eerste kwartier is het raak. Aanvoerder Ruud Zegers opent overtuigend de score als een voorzet van Jelco Fransen prima wordt verlengt door Ivo Sillen. Niet veel later zet opnieuw Ivo Sillen nu Erkan Yazici vrij voor het doel. Bekwaam laat Erkan de doelman kansloos en we staan comfortabel met 0-2 voor. In het vervolg blijft Reuver de sterkste ploeg en de thuisclub kan niet veel meer dan met lange ballen proberen uit de problemen te komen.

In de eerste helft een sterk moment van RIOS als een vrije trap laag in de benedenhoek wordt geschoten maar Jordy Vosbeek pakt de bal overtuigend. Reuver krijgt diverse prima kansen maar is een paar keer ongelukkig in de afwerking. Kort voor rust dan toch de 0-3 gescoord door Erkan Yazici. Direct daarna ook nog wel een goede kans voor RIOS maar opnieuw is Jordy heel attent om zijn doel schoon te houden.

Na rust aanvankelijk een zich wat voortslepende wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten maar wel met enige regelmaat stevige overtredingen op de ledematen van Reuverse spelers. Het lijkt lang bij de 0-3 te blijven maar in de slotfase komen er toch nog twee treffers bij. Een werkelijk prachtige solo van Stan Smits die vier spelers in de wind zet en eenmaal vrij voor het doel is ook de doelman kansloos. Het slotakkoord is voor Pim Reijnen die vanuit een corner van dichtbij de 0-5 binnen kopt.

Volgende week (Daags na het Reuvers Treffen), Zal de return in Reuver normaal gesproken een formaliteit zijn en een mooi voorprogramma voor de vrijwilligers die dan hun BBQ middag hebben.

11. Ruud Zegers 0-1, 17. Erkan Yazici 0-2, 44. Erkan Yazici 0-3, 85. Stan Smits 0-4, 89. Pim Reijnen 0-5.
    Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier

Voor de diavoorstelling en fotos klik HIER