• Moeizame overwinning Reuver 1

  Moeizame overwinning Reuver 1
  De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud of keeper Etienne Ottenheim moest al zijn kunnen tevoorschijn halen anders had Reuver al tegen een achterstand aangekeken. Swalmen begon de wedstrijd gretig, ze zaten er bovenop en het middenveld van Reuver had daar helemaal geen antwoord. De achterhoede moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Reuver speelde in deze fase erg passief en zonder inzet. Bij balbezit werd er traag gespeeld, veel breedtespel en de aanval werd gezocht met de lange bal vooruit. Toch kreeg ook Reuver wel wat kansen. In de 35e minuut brak Ruud Zeegers op links door, maar zijn voorzet werd door Erkan Yazici gemist. In de 37e minuut werd de inzet van Swalmen beloond. Uit een aanval door het midden scoorde Swalmen met een afstandsschot de verdiende 1-0. Reuver schrok daar wel wakker van want men begon toch iets beter te voetballen en kreeg voor de rust zeker kansen op de gelijkmaker. Door slordigheid van Reuver en goed verdedigend werk van Swalmen werd gerust met een voorsprong van 1-0 voor Swalmen.
  Martin Niemans ( trainer Reuver) moest toch wel het middenveld versterken en wisselde Ahamed Senturk. Na 5 minuten in de 2e helft kreeg Reuver een inworp over rechts die door Kevin Puts voor het doel werd gelegd een speler van Swalmen kopte de bal in eigen doel 1-1. Swalmen was gauw over deze tegenslag heen en kwam weer een paar keer gevaarlijk voor het doel van Etienne Ottenheim maar faalde in de afwerking. In de 70e minuut moest zelfs de lat nog redding brengen. Het spel golfde nu op en neer en qua uitslag kon het alle kanten op.
  Reuver kwam uit een van de gevaarlijke uitvallen toch op voorsprong, Tim Lenssen brak over links door en zijn voorzet werd door een speler van Swalmen in eigen doel gewerkt 1-2. Swalmen gaf zich niet gewonnen en gooide alles op de aanval maar kon de kansen niet verzilveren. Jorn Huijs brak nog een keer door en werd in het strafschop gebied onder uit gehaald maar voor de scheidsrechter geen aanleiding de bal op de stip te leggen. Swalmen kreeg in de blessuretijd nog een vrije trap buiten het strafschopgebied maar gelukkig voor Reuver werd dit schot over het doel gekopt. Even daarna floot de scheidsrechter voor het einde en kon Reuver een belangrijke overwinning bijschrijven.
  Volgende week zijn er geen competitiewedstrijden . Het weekend daarna komt Bieslo op bezoek. Dit is natuurlijk altijd een aparte wedstrijd. Gezien de stand op de ranglijst zal Reuver alles uit de kast moeten halen om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

  Verslg en foto's Ton Ravier klik HIER