• Merefeldia - Reuver 1-7 (1-2)

    Vandaag gingen we op bezoek bij Merefeldia in Weert, een ploeg die in de onderste regionen staat op de ranglijst stond en waar we vorig jaar zonder al te veel moeite van wonnen Na een aftastend begin kregen we meer de overhand en dit resulteerde in een paar kleine kansjes die jammerlijk gemist werden. Merefeldia stelde hier tot nu toe niet veel tegenover en kwam zelden over de middenlijn. Na een paar grote gemiste kansen door Dennis, Olaf en Pascal was het na 25 minuten toch nog raak. Een mooie steekbal van Olaf zette Dennis vrij voor de keeper en tegen zijn geplaatst schot was ook de keeper dit keer kansloos en zo werd het 0-1.Op de counter kwam Merefeldia er 2 keer gevaarlijk uit maar door te lang treuzelen en goed ingrijpen in de verdediging werden deze kansen onschadelijk gemaakt. Daarna werden er echter opnieuw enkele riante kansen gemist of door de keeper met een paar magnifieke reddingen tegen gehouden en zodoende gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

    In de 2e helft opnieuw in de aanval maar de bevrijdende 2-0 kwam maar niet op het scorebord. Sterker nog na 10 minuten spelen was het een speler van Merefeldia die uithaalde en tegen de arm van Nikos aanschoot binnen de 16-meter en zodoende was het de scheids die resoluut naar de penaltystip wees. De spits stuurde met een simpele voetbeweging John naar de verkeerde hoek en tekende zo voor de onverwachte en onverdiende gelijkmaker. Hierna werden de mouwen nog eens opgestroopt en gingen we vol op de aanval en na enkele minuten had dit al succes. Na een mooie een/twee tussen Nikos en Olaf was het Nikos die met een geweldige lob in de verre hoek de keeper passeerde en zo voor de 2-1 voorsprong zorgde. De keeper raakte bij deze goal ook nog eens geblesseerd en moest met een zweepslag het veld verlaten en dat was zeker in ons voordeel want hij was de beste speler van Merefeldia. Hierna ging het snel met de doelpunten want de reservekeeper was niet van het gewenste niveau als de echte keeper. Na een aanval door het hart van de verdediging was het Johan die Olaf vrij voor de keeper zette en die hoefde de bal maar in de hoek te plaatsen voor de 3-1.Enkele minuten later was het Ruud Peeters die vanaf links een afgemeten voorzet had en Dennis kon bij de 2e paal met een simpele voetbeweging voor de 4-1 zorgen. Merefeldia kwam nu helemaal niet meer over de middenlijn en het was Johan die na een snelle aanval door Nikos met een (meesterlijk hakballetje) vrij voor de keeper werd gezet en zo in de verre hoek voor de 5-1 zorgde. Daarna was het Pascal die na een dubbele een/twee combinatie met opnieuw Olaf  met een streep in de verre hoek de 6-1 liet aantekenen. Na opnieuw balverlies van Merefeldia en snel schakelen werd Olaf door Dennis vrij voor de keeper gezet en met een simpele schuiver in de korte hoek tekende hij voor de 7-1 eindstand. We moesten nog 5 minuten spelen maar de spelers van Merefeldia zeiden tegen de scheids fluit maar af want we zijn er helemaal klaar mee.

    Ondanks de vele afmeldingen werd het mede door de uithelpers een makkelijke middag/avond in Weert. Enkele spelers hadden de kinderen meegenomen en ontkwamen er niet aan om bij de naast gelegen McDonalds naar binnen te gaan.