• Laatste test door blunders verloren VV Reuver – Belfeldia 2-3

  Het beker toernooi als trainingstoernooi spelen was een logisch plan voor de nieuwe trainer maar de afsluitende wedstrijd tegen Belfeldia had wel gewonnen mogen worden. Gezien het spelbeeld zou dat ook wel logisch zijn geweest maar persoonlijke fouten aan Reuverse kant leverde de gasten liefst drie gratis doelpunten op waardoor een zekere overwinning zelfs omdraaide naar een nederlaag.

  In de stromende regen die de hele wedstrijd aanhield moest deze laatste bekerronde worden afgewerkt, een wedstrijd die moest laten zien dat de selectie klaar is voor de competitie die volgende week van start gaat. Toch wilde de trainer ook deze wedstrijd nog wel als test gebruiken en zo kon het gebeuren dat enkele basisspelers werden uitgeleend aan het tweede en o.a. Tim Lensen en Ruud Zegers op de bank begonnen.

  Na een sterke opening en diverse kleinere kansen maakt Belfeldia in de 20 minuut hands in het strafschopgebied. Erkan Yazici schiet natuurlijk overtuigend raak en we staan dan verdiend met 1-0 voor. Tien minuten later krijgt Erkan een grote kans om de score te verdubbelen maar helaas scoort hij niet. Even later een ongelukkige kluts aan de andere kant van het veld. Bart van Buggenum probeert weg te koppen maar raakt een tegenstander waardoor de bal in het doel verdwijnt. Zonder te weten hoe, heeft Belfeldia gescoord en staat het weer gelijk 1-1. Direct na de aftrap heeft vervolgens Sam van Deur een grote kans vrij voor doel maar de snel uitgekomen doelman kan een treffer voorkomen. Reuver zet nog eens extra aan en vijf minuten voor rust komen we opnieuw op voorsprong. Jelco Franssen speelt zich zelf mooi vrij en in schietpositie is de beste schutter van Reuver zeer gevaarlijk. Met een prachtige pegel in de verre hoek laat hij de sterke doelman van Belfeldia kansloos 2-1 rust.

  Na rust blijft de regen met bakken uit de hemel vallen en zakt de wedstrijd langzaam maar zeker wat weg. Waar in de eerste helft nog veel leuk voetbal was te zien is het nu een stuk minder al blijven de spaarzame kansen wel voor Reuver. Snel is het echter 2-2 geworden. Uit een corner laag bij de eerste paal valt een onnozele gelijkmaker. Er gaat veel fout, niemand bij de eerste paal maar wel drie spelers die allemaal niet daadkrachtig opruimen. Een tweede en zeer onnodige tegentreffer als resultaat. Als er gewisseld wordt is er direct een grote kans voor Ruud Zegers en ook Erkan krijgt nog een grote kans maar een treffer komt weer aan de overkant waar Juul Verstappen een slap schotje door zijn handen laat glippen en de natte bal in het doel ziet verdwijnen 2-3 zonder dat Belfeldia ook maar een uitgespeelde kans heeft gehad. De thuisploeg kan vervolgens geen vuist meer maken. Genoeg kansen gehad, voetballend amper iets weggegeven maar helaas heel aardig geweest voor de tegenstander betekend dat we het bekertoernooi puntloos afsluiten.

  Volgende week gaat de competitie van start en staat op ons sportpark de wedstrijd VV Reuver – DFO ’20 uit Kelpen op het programma. Trainer Jan Trienekens gaat ondanks het teleurstellende resultaat van vandaag met vertrouwen naar deze wedstrijd. “scorend moet het beter en de onnodige fouten moeten er uit, dan gaan we zeker een goed seizoen tegemoet” zo gaf de trainer na afloop aan. “We hopen op veel steun zondag en we willen er een heel mooie start van maken”.
  Verslag Dieter van Gortel van wege het slechte weer zijn er geen foto's gemaakt van de wedstrijd