• Koploper FC Maasgouw Vr1 verslaan Reuver Vr1

Met FC Maasgouw VR1 troffen we vandaag een tegenstander die al hun wedstrijden nog in winst wist om te zetten en dan ook de trotse koploper is in de 5e klasse 3. Voor ons dus niets te verliezen, en we hadden het strijdplan iets gewijzigd ten opzichte van onze voorgaande wedstrijden. Afgesproken was om niet vol druk te gaan zetten maar de tegenstander te laten komen. Een iets afwachtende houding hanteren en op deze manier zelf voetballend eruit proberen te komen. We stonden goed georganiseerd en het nieuwe systeem leek dan ook te gaan werken. Toch was het in de 4e minuut al raak toen Aneta op snelheid werd geklopt en haar directe tegenstander binnen schoot, 1-0. Maar lang genieten van deze voorsprong kon FC Maasgouw VR1 niet. In de 11e minuut schoot Jamie van ruim 25 meter raak, 1-1. Op dat moment dik verdiend en wederom een bewijs dat onze dames over de nodige veerkracht beschikken. Weer werd een achterstand ongedaan gemaakt. In de 17e minuut wist FC Maasgouw VR1 vanuit een hoekschop weer op voorsprong te komen. Demi kreeg geen vat op de bal en de 2-1 was een feit. Na deze treffer kreeg FC Maasgouw VR1 toch wat meer grip op de wedstrijd en creëerde het enkele goede kansen. Met als resultaat de 3-1 na precies een half uur spelen. Net voor de rust, in de 42e minuut, wist FC Maasgouw VR1 wederom vanuit een hoekschop te scoren, 4-1. Dit was tevens de ruststand in Thorn.

In de rust hebben we enkele omzettingen gedaan, maar konden hiermee niet voorkomen dat het in de 47e minuut 5-1 werd voor de koploper. Na 63 minuten konden onze dames toch weer iets terug doen. Judith, die net was ingevallen, gaf een prima voorzet op Mirthe. Ze nam de bal goed aan, creëerde ruimte voor zichzelf en schoot hard raak, 5-2. Bijna wist ze ook nog de 5-3 te maken vanuit een hoekschop die goed genomen werd door Kaily, maar Mirthe raakte de lat waardoor de treffer uitbleef. Dit was toch wel het breekpunt van deze wedstrijd want vier minuten later, in de 83e minuut, werd het 6-2 voor FC Maasgouw VR1, die voor de derde keer vandaag wisten te scoren vanuit een hoekschop. Dit was tevens de eindstand. Verliezen van de koploper, een ploeg die nog geen enkel verliespunt heeft, is geen schande! Volgende week wacht Linne VR1 op sportpark Dijckerhof, we hopen dan eindelijk weer een resultaat neer te kunnen zetten. En met de kwaliteit die onze dames bezitten moet dat gaan lukken!