• Inzet Reuver beloond met een overwinning

Knappe overwinning tegen Panningen 1-0

Op pure wilskracht en met een sterk collectief denken heeft het eerste team gisteren een uitermate belangrijke overwinning behaald tegen het veel sterker geachte Panningen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht vv Reuver de aanval en de gasten uit Panningen hadden de nodige moeite om iets in te brengen. Dat het bij rust nog 0-0 was kwam vooral omdat Reuver ongelukkig was in de afwerking van zijn kansen. Bart van Buggenum raakte de paal en een vrijetrap van Erkan Yazici ging maar centimeters naast. Panningen kon daar helemaal niets tegenoverstellen en zo hield invaller doelman Juul Verstappen zijn doel zonder veel moeite schoon.

In de tweede helft aanvankelijk het zelfde spelbeeld tot dat Panningen toch iets wilde forceren. De laatste man ging in de spits spelen en het gevolg was een veel meer open wedstrijd met kansen over en weer. Waar Panningen niet veel verder kwam dan enkel corners en twee schuivers voorlangs bleef ook Reuver in de counter gevaarlijk met de snelheid op beide vleugels. De verdediging leverde een top prestatie door steeds weer vakkundig op te ruimen en geregeld werden de voorwaartsen gevonden.

Toch leek het 0-0 te blijven maar in de 92e minuut een sterke aanval over links, De verdediging van Panningen krijgt de bal niet weg na een scherpe voorzet en dan is daar Tim Lenssen die zich geen moment bedenkt en de bal prachtig in het doel schuift. Een enorme ontlading volgt en Tim wordt bedolven onder de complete selectie. Na nog even uitspelen zijn de punten binnen. Een misschien wel gelukkige maar zeker ook verdiende overwinning op grond van de inzet en wilskracht die in deze wedstrijd is getoond en waarop Panningen duidelijk is afgetroefd.

De punten waren hard nodig en hierdoor zijn we voorlopig op een veilige 12e plek terecht gekomen. Volgende week naar Tegelen deze team prestatie doortrekken zou het perfecte scenario zijn.

voor de fotos en diavoorstellin klik HIER

Verslag Dieter van Gortel fotos Ton Ravier