Enorme tegenvaller tegen DEV Arcen 0-6

Het belang van de voorlaatste thuiswedstrijd tegen DEV Arcen moet iedereen duidelijk zijn geweest, met winst zou een enorme stap gezet worden naar handhaving in de vierde klasse maar het leek meer de gastenploeg uit Arcen die er vol voor ging dan het team van VV Reuver dat de punten zo hard nodig heeft. Een enorme kater is het resultaat van de 0-6 nederlaag in eigen huis en het zal nu tot de laatste wedstrijd spannend blijven wie er in de nacompetitie terecht gaat komen. Gelukkig hebben we wel nog alles in eigen hand maar de spanning neemt alleen maar toe.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Zoals vaak beginnen we best goed maar gaandeweg raakt het combinatievoetbal verloren, lopen we terug en is alleen de lange bal wat overblijft. Na een gelijkwaardig eerste kwartier worden de gasten sterker en sterker met eerst nog een schot op de lat in de 18e minuut. Met enig kunst en vliegwerk blijft het nog redelijk lang 0-0 maar in de 28e minuut is het toch raak en drie minuten later verdubbelt Arcen zelfs de voorsprong naar 0-2.
    In de 43e minuut dan toch de kans op de aansluitingstreffer maar als die wordt gemist is het even later net voor rust helemaal klaar als een verdedigende blunder een vrije kans oplevert voor de spits van Arcen, die weet daar wel raad mee en gooit de wedstrijd definitief in het slot 0-3.

Ook na rust zijn de gasten duidelijk sterker en lopen eerst door een strafschop en na nog twee late treffers uit naar een 0-6 eindstand waarmee de krachtsverhoudingen wel duidelijk zijn weergegeven. Reuver scoorde wel nog een keer maar die treffer ging niet door vanwege buitenspel. Positief was wel dat enkele jonge invallers lieten zien hun kansen in de selectie te willen grijpen.

Wat blijft is volgende week de zware uitwedstrijd tegen kampioen Hegelsom en daarna de laatste wedstrijd thuis tegen SVEB die beslissend zal gaan zijn over wie zich veilig speelt en wie de nacompetitie in zal moeten.

Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier Voor de fotos klik HIER