Directe handhaving mislukt door 2-3 nederlaag tegen SVEB

Een ware finaledag gisteren in Reuver als de laatste competitie wedstrijd thuis tegen SVEB op het programma staat. Geweldig veel sfeer, heel veel toeschouwers, en twee ploegen die weten wat er op het spel staat. Alle ingrediënten voor een heuse finaledag waarin de beslissing moest vallen over directe handhaving en nacompetitie. Het zou een perfecte dag zijn geworden als ook de uitslag goed was geweest maar na een prima eerste helft die met een voorsprong was afgesloten stond er na het laatste fluitsignaal 2-3 op het scorebord en daarmee waren de gasten uit Broekhuizenvorst de winnaars en zal vv Reuver alsnog de nacompetitie in moeten.
    Deze kater was even zwaar te verwerken voor de hard werkende selectie die er voor de volle 100% voor zijn gegaan maar helaas zat het niet mee en paste het afsluitende feest voor het seizoeneinde even niet bij de gevoelens van de spelers en de staf. Later was het wellicht toch een troost dat de feestelijkheden er niet echt minder om waren. Twee extra wedstrijden komen er aan en dan krijgen we een nieuwe kans om ons in de vierde klasse te handhaven.
    Het talrijke publiek, Reuver was massaal op het sportpark aanwezig, zag bij de opkomst van de spelers de oranje rookbommen en het vuurwerk en na het beginsignaal twee ploegen die wisten wat er op het spel staat. Reuver nam na enkele minuten het initiatief en gedurende de hele eerste helft was het dan ook de thuisclub die het spel bepaalde. Al na 5 minuten kwam Ivo Sillen vrij voor het doel maar de hoek was lastig en het schot miste venijn waardoor de doelman van SVEB de bal gemakkelijk kon stoppen. De druk van Reuver bleef en na 15 minuten een nieuwe grote kans. Erkan Yazici mag net buiten het strafschop gebied een vrije trap nemen. Het geweldige schot gaat vol op de lat en de gasten weten dat ze heel goed zijn weggekomen.
    Enkele minuten later een derde grote kans nu is Ruud Zegers goed doorgebroken maar opnieuw komt de doelman als winnaar uit de bus. Even later ook de eerste grote kans voor SVEB na een corner brengt Jordy Vosbeek met een super reactie redding door de bal over de lat te tikken. In het vervolg blijft Reuver de betere ploeg en komen er kansjes. Als in de 30e minuut de vlag voor buitenspel beneden blijft heeft Donnè van der Weide en geweldige kans zijn schot is niet te houden voor de doelman maar beland op de paal. Helaas opnieuw pech en dus nog altijd 0-0.
    In de 43e minuut een corner die Erkan gaat nemen. De bal komt bij de eerste paal in de vijf meter en Donnè is nu als de kippen bij om hem van dichtbij in het doel te schuiven. De dik verdiende 1-0 staat op het scorebord en even later is het tea-time.

Nog een helft deze stand vasthouden en de klus is geklaard, dat zal het idee zijn geweest waarmee de ploeg opnieuw het veld opstapt. En natuurlijk weten we dat de gasten er vol voor zullen gaan nu want ze moeten minimaal gelijk spelen voor handhaving. Met de stormachtige wind in de rug hebben de gasten een perfecte start van de tweede helft. We zijn nog geen drie minuten onderweg als Bart van Buggenum een hoge bal verkeerd inschat en compleet mist. Zijn tegenstander krijgt daardoor een vrije schietkans en die benut hij werkelijk fantastisch. Zijn uithaal is onhoudbaar voor Jordy en dus is de stand weer gelijk 1-1.
    In het volgende kwartier gaat het spel op en neer en zijn er over en weer ook kansen. In de 66e minuut moet Jordy redding brengen bij een uitbraak, het had een waarschuwing moeten zijn dat het in de verdediging niet goed stond bij counters. Even later heeft ook aanvoerder Ruud Zegers nog een prachtige kans maar van dichtbij kopt hij net naast het doel.
    En dan volgen de 71e en 72e minuut Twee snelle counters, ontbrekende rugdekking en twee keer wordt Jordy knap geklopt door de spits van SVEB. In twee minuten zijn we plotseling in een kansloze positie geraakt door enkele persoonlijke fouten. En het moet gezegd door sterk aanvalsspel van de tegenstander die optimaal profiteerde.
    Na 80 minuten een vrije trap en nu gaat Bart van Buggenum achter de bal staan die natuurlijk graag zijn misser goed wil maken. Maar het mag vandaag niet zo zijn. Ook deze pegel gaat keihard op de lat, het lijkt niet te mogen lukken vandaag. Twee geweldige identieke vrije trappen en twee keer die verrekte lat. In een alles of niets poging komt een minuut later wel nog de 2-3 Als Erkan Yazici succesvol is maar verder komen we niet meer en winst was nodig aangezien Tegelen in Kessel ook slechts met 2-0 had verloren. Helaas zat die winst er na die fatale momenten niet meer in en zijn we dus overgeleverd aan de nacompetitie. De tegenstander is nog niet bekend maar dat zal niet lang meer duren.

De data hebben we wel inmiddels en zoals het er nu uitziet spelen we op 12 juni een uitwedstrijd en de return zondag 19 juni in Reuver.

In elk geval hoopt de selectie over twee weken weer op heel veel steun in de nieuwe poging om klasse behoud zeker te stellen.
    Verslag Dieter van Gortel Fotos Ton Ravier voor de fotos en diavoorstelling klik HIER