• Brevendia Vr1 pakken volle winst tegen Reuver Vr1

Onze dames reisden vandaag af naar Stramproy waar Brevendia VR1 de tegenstander was. Beide ploegen hebben tot aan vandaag 11 punten behaald, met de aantekening dat Reuver VR1 een duel meer heeft gespeeld. Hetgeen ook aangeeft dat ook dit weer een duel gaat worden waar beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. Maar niets was minder waar de ploeg uit Stramproy begon feller en scherper aan de wedstrijd dan Reuver VR1. Bovendien speelde Brevendia VR1 prima positiespel waardoor het lastig was voor onze dames om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Na 12 minuten opende Brevendia VR1 dan ook de score, 1-0. In de 21e minuut kwam Mirthe in het veld en haar eerste balcontact was gelijk een schot dat op de paal belandde. Iets wat bijna iedere wedstrijd dit seizoen wel gebeurd, met paal en lat raken zijn we zeker koploper. Maar daar krijgen we helaas geen punten voor. Kort hierna, in de 29e minuut, ging onze verdediging in de fout met een breedtepass die tekort was. De tegenstander strafte dit onberispelijk af met een prima schot in de hoek, 2-0. Toch probeerde onze dames nog de aansluitingstreffer te maken voor rust. En we waren dichtbij, een schot van Juani belandde in de 43e minuut op de paal. De tweede keer vandaag dat het aluminium geraakt werd en wederom pech voor Reuver VR1. Met 2-1 op het scorebord ga je toch anders de rust in en is het weer een wedstrijd.

Na rust werd er beter druk gezet door Reuver VR1 wat resulteerde in enkele kansen. Echter werd hieruit niet gescoord en nam Brevendia VR1 het na een uur spelen weer van ons over. Met uiteindelijk in de 64e minuut de 3-0 als resultaat. De wedstrijd was gespeeld, de tegenstander was vandaag op alle fronten beter en we konden dan ook niet voorkomen dat er in de 87e minuut zelfs nog 4-0 op het scorebord kwam te staan. Los van het feit dat we pech hebben gehad (2x de paal) was de overwinning van Brevendia VR1 vandaag verdiend. Dinsdag (3 dec. 2019) spelen onze dames thuis op sportpark Dijckerhof om 20:00 uur tegen FC Roerdalen VR1. Een mooie gelegenheid om met een overwinning, en drie punten rijker, de winterstop in te gaan.