Past. Geurtsstraat 3
5986NN
BERINGE
tel. 077-3074431

Met een sterke teamprestatie heeft Reuver een verdiende 1-1 uit Beringe meegenomen. Zonder een aantal vaste krachten (Noah, Stan en Ruud ontbraken), heeft de ploeg er een wedstrijd van gemaakt waarin uiterste concentratie was vereist en waar de vechtlust vanaf de eerste minuut aanwezig was. Na een heel sterke openingsfase waarin Reuver het hoger geplaatste BEVO ver terug wist te dringen draaide de wedstrijd vooral in de tweede helft maar Reuver gaf geen krimp bleef voor elke bal vechten en behaalde zo een zeer verdiende puntendeling.

Met Sten Hendriks op rechtsachter en daarom Sam van Deur doorgeschoven naar het middenveld en Sander Bongers voor de geblesseerde Stan Smits koos trainer Jan Trienekens ervoor om Bart van Buggenum als laatste man in te zetten en op links achter wel nog vaste waarde Tim Lensen. Het was de verdediging die vandaag cruciaal zou gaan zijn tegen het altijd sterke BEVO dat ambities heeft om naar de derde klasse te gaan. Met als instelling de aanval is de beste verdediging stapte de ploeg in elk geval zonder vrees het veld op.

Ook in Beringe weer een flinke supportersschare vanuit Reuver, mooi om te zien dat onze jongens zo breed ondersteund worden, en dat terwijl de uit successen dit jaar minimaal zijn maar deze middag hebben de supporters waar voor hun geld gekregen (is er wel entree geheven?).

Vanaf de aftrap begint Reuver direct energiek aan de wedstrijd en het zou haast een kopie van vorige week worden. Eerste minuut een aanval door het midden, diepte paas op Jelco, die zet prima voor, de eerste man laat lopen en daar staat prompt Stan Hendriks vrij voor het doel om ongehinderd in te tikken 1-0 is de perfecte start.

Reuver gaat daarna door met het spelen op de aanval en BEVO moet ver terug, het kan natuurlijk ook een keuze zijn want snelle aanvallers hebben de mannen uit Beringe wel degelijk maar tot counteren komt de thuisclub vooralsnog niet. Het grootste gevaar van Reuver komt vervolgens uit corners. In de 6e en 8e minuut zijn er gevaarlijke corners en BEVO mag blij zijn dat het niet tegen een grotere achterstand aanloopt. Na 13 minuten weer een corner, met een variant wordt Ivo Sillen in schietpositie gebracht maar helaas gaat zijn schot net naast.

De grote kracht van Erkan Yazici komt deze middag zeker van zijn corners en vrije trappen maar ook Eren Kocatas heeft een zeer gevaarlijke vrije trap die maar net niet tot doelpunt gepromoveerd wordt.

Na ruim een kwartier een prachtige dieptepaas van de heel sterk spelende Sam van Deur op Jelco Franssen, Jelco is zijn tegenstander te snel af en haalt hard uit, helaas gaat de bal rakelings voorlangs en blijft het 0-1.

De eerste echte kansrijke aanval van BEVO is in de 24e minuut als vanuit een vrije trap de bal rakelings langs het doel van Jordy Vosbeek gaat. Het laatste kwartier van de eerste helft neemt BEVO dan het initiatief over en vind de moed om meer naar voren te spelen. Reuver moet zich daarop aanpassen en de snelheid en behendigheid van de BEVO aanvallers zorgen dan wel voor het nodige werk. Jordy Vosbeek moet een paar keer ingrijpen maar toch blijft Reuver redelijk overtuigend uit de problemen waardoor de ruststand 0-1 is.

Na rust probeert Reuver opnieuw vol gas te geven om zo de verdediging te ontzien. Na zes minuten resulteert dit in een prachtige aanval. Erkan Yazici stuurt Ivo Sillen in de diepte en die komt alleen voor de doelman, helaas een korte aarzeling van Ivo en daardoor kan de doelman net nog redding brengen, een mega kans is blijven liggen op een verdubbeling van de score.

Verdedigend is het toch wel heel fijn om te zien dat Bert van Buggenum een prima regisseur is en waar nodig grijpt hij zelf doortastend in, Bart is dan ook de uitblinker deze middag aan Reuverse kant. In de 59e minuut echter een slippertje van Bart waardoor zijn tegenstander ontsnapt. Jordy repareert met een prachtige redding deze fout en dan komt toch een beetje het gevoel dat het wel nog lang is maar dat dit wel eens heel goed af kan lopen. Even later moet helaas Sam van Deur uitvallen, de stofzuiger op het middenveld die samen met Eren Kocatas en Gijs Smeets steeds weer stoorzender was in de BEVO aanvallen valt op zijn schouder en heeft veel pijn. Laten we hopen dat het niet al te ernstig is want een Sam van Deur in de huidige vorm is absoluut een sterkhouder van het team.

Voor BEVO lijkt dit nu na ruim een uur spelen het signaal om alles of niets te gaan spelen. De druk wordt verder opgevoerd en Reuver moet het hebben van enkele uitvallen. In de 68e minuut is er nog een kans voor Ivo Sillen maar verder is het nu vooral BEVO dat met goed voetbal flink druk weet te zetten. Met vechtlust, en bij vlagen ook goed voetbal weet Reuver ook onder druk te voorkomen dat Jordy teveel werk krijgt, tot de fatale 75e minuut.

Eerst een misverstand tussen verdediging en doelman waardoor grote paniek ontstaat en waar BEVO had moeten scoren, wonder boven wonder gaat de bal er niet in. Maar nog in dezelfde minuut, uw verslaggever maakt nog notities van het voorgaande, is er een vrije trap voor BEVO, de bal lijkt uit te gaan maar komt toch nog van de achterlijn voor en kan dan van dichtbij worden binnen gewerkt 1-1.

In de slotfase wil BEVO nu ook meer en speelt het vooral fysiek met als gevolg veel onderbrekingen voor blessures. De Reuverse ploeg geeft geen krimp en geeft alles om het punt vast te houden. Mooi is te zien dat ook de wissels naadloos meegaan met de vechtlust van het team. Van Bohdi Reiter als basisspeler weten we dat natuurlijk wel al maar ook Sjoerd Smits en Mark Fusers waren prima invallers. Na zes minuten extra tijd komt het laatste fluitsignaal. Een mooi voetbalgevecht heeft een terechte uitslag gekregen met een vooral in de tweede helft sterk BEVO maar met de beste kansen voor Reuver.

Komende zondag 30 mei staat thuis de wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde RKVB op het programma. Aanvang 14.30 uur

BEVO-Reuver 1-1 / Reuver 1 2022-2023 | Foto-archief-vvreuverjouwweb.nl