Roggelseweg 48
6081NP
HAELEN
tel. 0475-593763

In een heel spannende laatste uitwedstrijd van het seizoen heeft ons eerste voor een daverende verassing gezorgd door het kampioenschap voortijdig te beslissen. Haelen moest winnen om nog een kans op de titel te behouden maar Reuver pakt in de ultieme slotfase de volle buit en stelt daarmee ook het klasse behoud zeker.

Met de nummers 1 en 2 nog als tegenstanders was vooraf wel al duidelijk dat Reuver een belangrijke rol zou kunnen spelen in de race voor de titel temeer daar onze ploeg nog niet helemaal veilig is als Kessel het op de heupen gaat krijgen. Kortom het belang van de wedstrijd in Haelen was groot en dat was ook aan de spelers van beide teams en hun coaches te merken. Op het veld zou het een stevige wedstrijd worden waarbij niemand zich heeft ingehouden en langs de lijn was het vooral een vocaal geweld om de ploegen scherp te houden.

Vanaf minuut een trekt Haelen volop ten aanval en dat resulteert direct in een paar spannende situaties voor het doel van Jordy Vosbeek. De storm houd 10 minuten aan maar dan heeft Reuver ook direct meer controle op de wedstrijd. Een eerste gevaar komt er dan ook als de doelman van Haelen redding moet brengen bij een kans voor Bodhi Reiter. Het spel gaat daarna snel op en neer bij een snelle aanval van Haelen heeft Jordy Vosbeek een prima redding in huis en Even later zet Erkan Yazici een prachtige aanval op die Ivo Sillen in kansrijke positie brengt helaas mist Ivo het buitenkansje.

Na 25 minuten wordt het spel wat rommelig en vooral de snelle aanvallers van Haelen zorgen voor de nodige problemen al staat de verdediging vaak prima opgesteld. Opnieuw zijn er vervolgens over en weer mogelijkheden. Zo schiet Bodhi uit een vrije trap naast en gaat ook een afstandsschot van Haelen net langs de voor Reuver goede kant van de paal.

De wedstrijd is 35 minuten onderweg als een Haelense middenvelder het op een lopen zet, hij speelt drie man uit en soleert door het midden, Jordy Vosbeek blijft echter goed naar de bal kijken en weet een tegen een redding te brengen bij deze grootste kans voor Haelen. Het is amper een minuut later als Reuver weer in de aanval is. Met prachtig voorbereidend werk van Erkan Yazici ontstaat een aanval door het midden. Met een prachtig beweging zet Erkan twee tegenstanders op het verkeerde been en een steekpas doet de rest, Bodhi en Ivo gaan diep, Ivo pikt de bal op en vrij voor doel laat hij de doelman kansloos 0-1 voor Reuver met een prachtig uitgespeelde goal.

Haelen is dan duidelijk even aangeslagen en Reuver probeert door te drukken. Een combinatie tussen Erkan en Bodhi levert net niet de tweede treffer op, en een blunder van de doelman levert Jelco Franssen haast een onverwachte kans op, Helaas kan Jelco er net niet bij en komt Haelen met de schrik vrij waardoor de ruststand 0-1 is.

Direct na rust gaat Haelen voor een snelle gelijkmaker. Op doel heeft Jordy Vosbeek plaats gemaakt voor Juul Verstappen. Jordy komt terug van een blessure dus een terecht keuze om hem waar mogelijk te sparen. Juul moet direct aan de bak en doet dat overtuigend door zich direct te laten horen en goed in te grijpen bij hoge ballen. De eerste Reuverse kans in de tweede helft had haast de wedstrijd op slot gegooid. Met een poging van grote afstand treft Erkan Yazici de lat.

Haelen blijft het proberen maar meer en meer ontbreekt de finesse die ze wel in de eerste helft hadden. Het zijn nu vaak lange ballen op goed geluk en daarmee breng je de verdediging van Reuver niet in de problemen. Stan Smits en Sten Hendriks met vaak assistentie van Bart van Buggenum werken alles wat hoog komt zorgeloos weg, en onze Backs Tim Lenssen en Nordin Bouarfaou moeten wel steeds op hun hoede zijn maar worden als nood aan de man is goed geholpen door dubbele dekking waarbij zich ook de aanvallers niet verstoppen. Na 75 minuten valt uit het niets toch de gelijkmaker. Een droog schot van de rand strafschopgebied, past precies in de verre hoek en Juul Verstappen is kansloos 1-1.  Voor Haelen is dat de motivatie om toch nog te blijven geloven in de titel en even is het zorgelijk voor Reuver. Vier minuten later een dikke kans vrij voor doel maar gelukkig gaat de kopbal net over. Daarna ontstaat er toch iets van wel willen maar niet kunnen bij Haelen. Meer dan lange ballen hoog inspelen is het niet en tussendoor kan Reuver ook weer aan aanvallen denken als worden in de slotfase de aanvallers gewisseld. Gijs Smeets is er dan ingekomen voor Erkan en Eren Kocatas heeft Nordin vervangen. Bodhi en Jelco gaan er in de slotfase ook uit om de verdediging te versterken met Noah Kremers en Sander Bongers. De laatste actie van Jelco is wel nog een prima voorzet op Gijs Smeets die van dichtbij kan scoren maar de bal tegen een verdediger aanschiet. Een reuze kans op de overwinning is gemist.

De officiële tijd is om maar door veel blessure behandelingen en hier en daar tijdrekken komt er nog veel tijd bij in de toch al een kwartier later begonnen wedstrijd. Het is de 92e minuut en na een overtreding een meter of twee buiten het strafschopgebied mag Bart van Buggenum de vrije trap gaan nemen. Met een prachtig geplaatst schot in de korte bovenhoek is de doelman van Haelen volstrekt kansloos en deze schitterende treffer betekend 1-2 voor Reuver.  Nog vier minuten is het dan hopen dat niets misgaat maar echte kansen krijgen de mannen van Haelen niet meer. Een geweldige overwinning voor Reuver en grote teleurstelling bij Haelen.

Prachtig was dit succes ook voor de fans van VV Reuver die het hele seizoen trouw aanwezig waren bij de wedstrijden van hun helden. Een geweldige beloning voor een mooi seizoen waarin de ploeg heeft laten zien dat er nog veel meer in zit als de slordige wedstrijden voorkomen gaan worden. Nog een wedstrijd rest tegen Kampioen Panningen op pinkstermaandag en dan sluiten we na afloop het seizoen feestelijk af samen met alle senioren van de vereniging en natuurlijk de supporters.

Bestuur technische staf en spelersgroep zullen direct de week daarna de voorbereiding starten voor het seizoen 23/24 waarin Reuver weer stappen wil gaan zetten.

Haelen-Reuver 1-2 / Reuver 1 2022-2023 | Foto-archief-vvreuverjouwweb.nl